hits

Hélène Anderzen

DETTE MÅ DU HA FOR Å BLOGGE

 • Publisert: 20.02.2017, 15:47
 • Kategori: TIPS
 • (affiliateslenker)

  I dag tenkte jeg at jeg skulle lage et innlegg med noen tips til hva jeg syns er veldig nyttig som blogger. Etter å ha blogget en liten stund nå, har jeg funnet ut at det er forskjellige ting jeg nærmest føler meg avhengige av for å kunne blogge bra. Noen av tingene er vel ganske åpenbare, men jeg velger å ta de med likevel. Det jeg mener er aller viktigst er en pc/mac og så klart et kamera, helst med flipp skjerm (man kan også bruke mobilen til bilder, men for meg er det viktig at bildene har en ok kvalitet).

  1. Kamera. Jeg har selv to kameraer jeg bruker fast, men jeg har valgt å ta med Canon EOS 70D her, i og med at det er en god del billigere enn det andre og det i tillegg har flipp skjerm. Prisen ligger på litt over 6000kr, noe som er ganske mye, men jeg mener virkelig verdt det. Jeg har tidligere også hatt Canon EOS 700d (pris litt over 3000kr), som også var et bra kamera, absolutt godt nok for å blogge. Men jeg valgte å bytte det ut for 70D pga. autofokuset er en god del bedre på dette, da spesielt når det kom til video. Men hvilket som helst kamera vil så klart fungere.

  2. Studiolys. Disse lysene (jeg har to) har reddet meg mange ganger, lyset her i Norge på vinteren (kanskje også høsten og våren) er ikke akkurat mye å skryte av. Det å skulle ta bilder etter skolen/jobb var jo nærmest umulig, for det er jo ikke lys i det hele tatt. Dette studiolyset har klart og kaldt lys, som gjør bilder veldig fine. Stativet/beinene følger ikke med, så det må man enten bestille i tillegg eller eventuelt bare finne/lage noe annet å feste lyset på. Prisen for et lyst er ca. 200kr og du finner det HER.

  3. Stativ. Dette stativet er et av de jeg har selv, og jeg har valgt å ta med dette her da jeg syns dette er et av de enkleste å bruke, det har flere høyde innstillinger og veier utrolig lite. Prisen er absolutt også et stort pluss, ca. 220kr er ikke akkurat mye for et stativ.

  4. Objektiv. Objektivet jeg har valgt her på bildet er et jeg selv har og ofte bruker, til fullformat (Canon EF 50mm f/1.4). Det gir en kjempefin effekt, motivet er i fokus mens resten er blurry, noe jeg syns gjør at bilder blir mer interessante å se på. Til 70D'en bruker jeg oftest Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art, jeg synes denne funker bra til både portrett bilder og videoer. Til landskapsbilder bruker jeg ofte DETTE vidvinkelobjektivet. 

   

  Dersom jeg ikke har noen som kan ta bildene for meg, er jeg det helt nødvendig for meg å ha et stativ og fjernkontroll/selvutløser, det gjør alt så utrolig mye enklere. Studiolys har også vært til stor hjelp for meg, men i og med at de kan være kjempedyre på vanlige butikker, fant jeg et par greit billige på Amazon jeg bestilte og de fungerer like bra som hvilke som helst andre. Jeg har også et hjemmelaget ringlys jeg noen ganger bruker.


  5. Macbook/pc. For meg er macbooken noe av det viktigste, etter at jeg kjøpte den har jeg nærmest ikke klart å bruke noe annet, haha. Alt ser bare så mye bedre ut på den. Så klart, det finnes nok veldig mange like bra pcer også, jeg har bare ikke prøvd dem og kan heller ikke anbefale noen. Hva som helst fungerer.

  6. Ekstern harddisk. Tar man mange bilder og ønsker å ta vare på dem, kommer en ekstern harddisk godt med. Jeg liker å ha maccen så og si helt tom for bilder og dokumenter, man vet jo aldri når den plutselig krasjer og alt blir borte. Særlig også når det kommer til videoer og redigering av video, er jeg helt avhengig av disse, det tar nemlig ikke veldig lang tid før maccen sier i fra under redigering at nå er det ikke mer plass igjen, og du må avslutte programmet uten å ha lagret. Like irriterende hver gang. Du finner denne HER.

  7. Fjernkontroll/SelvutløserDet er gjør alt så mye enklere å ha en fjernkontroll når man tar bilder av seg selv. Da er man sikret å være i fokus på bildet, noe som ofte går galt hvis man velger å løpe frem og tilbake til kameraet for å stille det inn. Det er også mulig å bruke mobilen som en fjernkontroll, men selv liker jeg ikke å ha en stor mobil å hånden på hvert bilde. HER kan du finne fjernkontrollen (denne er til Canon, men det finnes til andre merker også).

   

  Disse er bare ting jeg mener er "nødvendig" for å blogge, men du trenger/bruker kanskje noe helt annet? Gjerne legg igjen en kommentar med det du mener er det viktigste :D

 • Publisert: 20.02.2017, 15:47
 • Kategori: TIPS
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  liveterherlig93

  20.02.2017 kl.15:58

  har bra kamera og bra pc:)

  Anette Skaflem

  20.02.2017 kl.16:32

  Et flott innlegg! Selv har jeg et bra speilrefleks kamera som er gull verdt til bloggen :)

  vorden

  20.02.2017 kl.16:34

  Jeg har bare en laptop og en mobile... Men jeg skjønner godt at hva du mener..

  Kristina

  20.02.2017 kl.16:46

  For meg som bare er en liten hobbyblogger, så holder det lenge med speilrefleksen og pc'n. Også bruker jeg GIMP til å redigere om det er behov for det :) Jeg redigerer aldri meg selv, men om jeg trenger å klippe bort noe rundt, lage kollasjer og lignende :)

  Victoria Larsen

  20.02.2017 kl.17:05

  Åh, så mange fine produkter! :)

  hildesusanne

  20.02.2017 kl.21:55

  åh jeg elska dette innlegget! <3

  20.02.2017 kl.22:08

  Kjempe bra skrevet. Jeg fikk nyttige tips :)

  SovitalMusic

  20.02.2017 kl.23:33

  Er det en ting jeg bruker ganske ofte, så er det mobilkamera. Ettersom jeg bruker litt for mange sosiale medier og ikke alltid har tid til å ta opp kameraet. Burde investere i nytt kamera, men det blir ikke enda, hehe. Kommer nok til å fokusere på videoblogger i stedet bare jeg får bloggen ordentlig oppe å gå, så lenge jeg vet jeg kommer til å holde på. Men som tidligere mediestudent, så er det veldig fine punkter du kommer med! :) Ekstern harddisk er det alltid lurt å ha, uansett.

  Helle

  20.02.2017 kl.23:44

  Så mange gode tips og nyttige produkter. Har en del av de selv og er super fornøyd! :D

  DAGSVERMER.NO

  21.02.2017 kl.00:09

  Jeg mener at det viktigste man må ha for å blogge er noe å dele.

  Du er flott, lykke til :)

  Hélène Anderzen

  21.02.2017 kl.08:28

  DAGSVERMER.NO: Ja, det er jo absolutt sant :) Tusen takk :)

  Marit kringlebotten

  26.02.2017 kl.12:13

  Takk for fine tips.

  Skriv en ny kommentar