hits

Hélène Anderzen

6 TING SOM GIR DEG BEDRE SELVTILLIT

 • Publisert: 15.06.2017, 21:08
 • Kategori: TIPS
 • Det finnes veldig mange som sliter med dårlig selvtillit, faktisk tror jeg de aller fleste har opplevd det minst en gang i løpet av livet. Det har i hvert fall ikke blitt bedre etter at sosiale medier har blitt så stort, og "viktig" del av livet. Bilder som legges er helt uoppnåelige og personene ser rett og slett "perfekte" ut. Mobbing er også en ting som er mye enklere å gjøre over nett enn i det virkelige liv. Det finnes så mye som drar oss ned, og skaper dårlig selvtillit. Men må det virkelig være slik? Jeg har skrevet 6 punkter du kan gjøre for å øke selvtilliten.

   

  1. GI ANDRE KOMLIMENTER

  Å gi noen komplimenter skaper så mye positivitet, ikke bare får du et bedre syn på deg selv og føler du er et bra menneske, men også personen du gir komplimentet til vil få økt selvtillit. Men for all del, vær ærlig og ikke bare si noe for å si noe. Det er viktig å kunne se og innrømme det som er bra med andre mennesker også, og ikke kun være sjalu.

  2. PHOTOSHOP DEG SELV

  ...mentalt! Altså de fleste har vel et mer negativt syn på seg selv og sitt utseende enn hva som egentlig er sannheten? Derfor bør du jobbe med å photoshoppe/forandre hvordan du ser ut (tror du ser ut) i hodet ditt. Jo mer du klarer å forbedre dette, jo mer selvtillit vil du ende opp med.

  3. KVITT DEG MED "VENNER" SOM DRAR DEG NED

  Folk som stadig er negative, klager over alt de gjør og ikke har noe som helst motivasjon om å lykkes i livet vil også dra deg ned. Den dårlige holdningen til alt smitter fort over på deg. Også de som ikke tåler å se andre lykkes, er folk du bør holde deg langt unna. Å se andre lykkes bør motivere deg til å bli bedre, ikke gi opp og snakke ned de som faktisk gjør det eller prøver.

  4. IKKE SAMMENLIGN DEG MED ANDRE

  Alle er forskjellige, og slik er det bare. Lær å akseptere deg selv, finn alle de positive sidene med deg, og begynn å ignorere det ved deg som du ikke er like glad i. Trolig er det kun du som syns det er negativt, og mest sannsynlig er det også det ved deg som gjør deg mest unik. Noe jeg i hvert fall mener er en bra ting, for hadde det virkelig vært gøy dersom alle var helt like? Husk også bilder du ser på sosiale medier veldig ofte er "satt opp", kun tatt fra de beste vinklene, lyset er bra, klær nøye utvalgt, sminke og hår fikset kun for bilde osv. (noen kan også være redigerte), og det er svært sjelden personen på bildene faktisk ser slik ut alltid.

  5. MUSIKK

  Å høre på din favoritt musikk når du ikke er helt på topp, kan øke både selvtilliten og humøret ditt med flere hakk. Det er ganske viktig da at det er en glad sang og ikke en trist en. Jeg vet selv at jeg ofte kan like litt triste sanger, men sannheten er at den bare drar meg lengre ned. Spesielt hvis jeg allerede ikke er så høyt oppe.

  6. KLÆR ER VIKTIG

  Det hjelper faktisk overraskende mye å ha på seg klær som ser bra ut, fremfor joggebukse og en skitten t-skjorte. Ikke bare vil du føle deg bedre, men folk vil også se og snakke til deg på en helt annen måte dersom du går med hodet opp og har på fine (seriøse) klær.

   

  Har du noen flere tips å legge til? ♥

 • Publisert: 15.06.2017, 21:08
 • Kategori: TIPS
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  Charlene N. Nedrum

  15.06.2017 kl.23:47

  fin blogg og mange bra tips! :)

  Torunn

  16.06.2017 kl.14:22

  Veldig, VELDIG bra!

  Ønsker deg en fortsatt fin dag :)

  Marie Oma

  16.06.2017 kl.14:43

  Veldig mange gode tips som funker! Ett annet tips som funket hos meg var å si tusen takk, når folk ga meg kompliment, og ikke si Neeei, det stemmer ikke osv. si heller tusen takk og tru på hva de sier! :-)

  Sofie-Amunda

  17.06.2017 kl.21:24

  Så utrolig fine tips :)

  denutroligereisen89

  22.06.2017 kl.09:50

  Mange gode tips her! :)

  Skriv en ny kommentar