Hélène Anderzen

FÅ TOPPKARAKTER PÅ EKSAMEN EN UKE FØR

 • Publisert: 16.04.2017, 19:25
 • Kategori: Tips
 • Har du eksamen om kort tid, men enda ikke begynt å øve? Kanskje ikke en gang orket gå i en eneste en forelesning i faget i år? Eller bare ikke fulgt med i timen? Jeg må si jeg kjenner meg så alt for godt igjen i det. Jeg studerer jo ikke i år, men i fjor og årene før gjorde jeg. Og jeg må si jeg var ikke akkurat den beste studenten når det kom til å møte opp og lese jevnlig. Faktisk hadde jeg et par fag hvor jeg kun møtte opp den aller første forelesningen og deretter aldri igjen før eksamen, jeg leste heller ikke gjennom året. Men likevel har jeg flere ganger klart å få toppkarakterer som A og B i de fagene. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele mine tips med dere, dersom kanskje noen er i lik situasjon som jeg var for en stund siden.

  Jeg anbefaler så klart å jobbe jevnt med faget, slik at du alltid henger med. Det vil gjøre det enklere når eksamen kommer og du vil slippe det ekstreme stresset rett før, i mange tilfeller er det nok også større sjanse for at du husker det du lærer i lengre tid. Men dersom du leser dette nå, er det vel en stor sjanse for at det er alt for seint, og ikke så mye annet å gjøre enn å prøve å lære det du må på den korte tiden som er igjen. En ting du definitivt ikke må gjøre er å gi opp, det er alltid håp selv om du tror du ikke kan en eneste ting i faget.

  1. Samarbeid med medstudenter

  I mange tilfeller (i hvert fall mine) får man vite på forhånd noen emner/spørsmål det er stor sjanse for å få på eksamen. Jeg husker i hvert fall at vi pleide å få kanskje 50-100 spørsmål før eksamen og så fikk vi kanskje 5-15 av disse på selve eksamen. Derfor er det veldig viktig å faktisk svare på disse spørsmålene, men med dårlig tid kan det bli vanskelig å både svare på de og også pugge de. I min klasse pleide vi ofte å svare på et til to spørsmål hver og så dele svarene med hverandre, da sparte vi mye tid når det kom til selve øvingen. Jeg vet at man lærer mye mer ved å faktisk svare selv, men når tiden er veldig kort ender det bare med at svarene blir halve og dårlige likevel. Ved å kun svare på et par spørsmål vil du/dere svare mye mer detaljert. 

  2. Les alt en gang

  Først, dersom du har alt på pcen, anbefaler jeg å skrive det ut i ark form. Les igjennom absolutt alt du/dere har skrevet en gang, mens du markerer det viktigste med en farget tusj. Mest sannsynlig vil det ta kanskje lang tid bare å lese igjennom alt en gang hvis det er mye, så begynn med kun en gang før du går til neste punkt.

  3. Skriv ned alt

  Etter du har lest alle svarene en gang, bør du skrive de ned forhånd i en bok (det bør være i en bok, men er tiden alt for kort kan pc være et alternativ). Dette gjør det mye enklere å huske hva du faktisk har lest.

  4. Forkort alt, slik at du kun har det viktigste i hvert spørsmål/emne igjen

  Skriv så ned kun det aller viktigste, slik at du i hvert fall har halvert den opprinnelige teksten (helst mer). Muligens kun skriv punkter/stikkord med en liten beskrivelse bak.

  5. Les det siste du har skrevet

  I siste punkt skal du kun lese igjennom den siste "teksten" du har skrevet, altså det du har kortet ned. Har du ekstra tid igjen, kan det være lurt å spørre en annen person om de kan stille deg alle spørsmålene, slik at du svarer de høyt.

  EKSTRA: Har eksamen som går ut på å pugge vanskelige ord og beskrive hva det er? I stedet for å kun pugge ordet som det er, vil det være enklere å huske dersom du finner et ord/setning du forbinder det med og ser det for deg som en tegning eller film. Okei, det var dårlig forklart, så jeg fant en video som forklarer mye bedre enn meg. De har også flere videoer som kan være til stor hjelp.

  Disse metodene vil så klart også ta tid, men har du noen dager så skal det gå bra. Sett av hele dager og ikke planlegg andre ting. Bare husk å spise og drikke bra, ta små pauser når du føler du ikke klarer å fokusere lengre, da kan du f.eks trene litt eller gå en tur ut. Jeg anbefaler ikke å ta pause når du føler du er godt inne i det du gjør, når jeg har gjort det ender det bare med at jeg faller fullstendig av og ikke klarer å komme inn i det igjen. Sett mobilen i flymodus, og legg både den og pcen inn i et annet rom. Oog ikke ha tven på i bakgrunnen. Så nå er det vel bare en ting til å si: LYKKE TIL! 

 • Publisert: 16.04.2017, 19:25
 • Kategori: Tips
 • 6 kommentarer
 • What I do on a Sunday

 • Publisert: 09.04.2017, 20:10
 • Kategori: Tips
 • (Bilder fra Google)

  Se på serier! Dessverre ble jeg akkurat ferdig 13 Reasons Why, og nå vet jeg ikke helt hva jeg skal se på, haha. Men jeg tenkte i det minste å anbefale den videre til dere, dersom det fortsatt er noen som ikke har sett den? Det er jo perfekt å se serier på søndager, når man vanligvis ikke har så mye annet å gjøre. Jeg synes i hvert fall denne var veldig bra, spennende allerede fra første episode, det er ikke så vanlig. Den handler om 17 år gamle Hannah som tar livet sitt, men før hun gjør det spiller hun inn kassetter med 13 grunner til hvorfor hun gjorde det. Og i serien får vi se alle grunnene og hvordan livet til Hannah var den siste tiden før selvmordet. Vel, jeg føler at dersom jeg sier mer enn dette så sier jeg for mye, haha. Dere må heller bare se den. Det negative er at det (så klart) kun er 13 episoder, så det tok ikke veldig lang tid før jeg var ferdig med hele sesongen. 

  Har du sett 13 Reasons Why?

 • Publisert: 09.04.2017, 20:10
 • Kategori: Tips
 • 4 kommentarer
 • DETTE HAR GJORT AT JEG ELSKER MORGENEN

 • Publisert: 29.03.2017, 14:53
 • Kategori: Tips
 • Er det noe som kan være veldig vanskelig til tider, så er det å stå opp tidlig og faktisk like det. Jeg elsker å være oppe tidlig slik at jeg får mest mulig ut av dagen, og jeg syns følelsen av å ha god tid er skikkelig deilig. Men det er virkelig ikke alltid like enkelt å føle seg våken og opplagt hver morgen, derfor tenkte jeg å dele mine beste tips til hvordan bli en morgenperson.

  1. Mediter

  Er det en ting som har hjulpet meg mye i det siste for å få stresset ned og fått kontroll på tankene, så er det å meditere. Jeg har brukt siden Headspace i ti dager nå, og jeg må si jeg liker den kjempegodt. Det tar kun ti minutter hver dag, men på den tiden har jeg lært utrolig mye. Jeg blir utrolig avslappet i både kropp og hode, noe som gjør det enklere å starte dagen da det føles ut som hodet er helt klart.

  2. Drikk vann

  Det aller første jeg gjør når jeg våkner er alltid å drikke vann. Jeg blir veldig tørst på natten, derfor har jeg alltid en flaske med vann på nattbordet og det jeg ikke drikker på natten, drikker jeg før jeg står opp.

  3. Drikk kaffe med en gang og spis litt

  Jeg personlig er ikke veldig glad i smaken av kaffe, derfor frister det ikke så kjempe masse med det så tidlig. Men jeg angrer hver gang jeg ikke har drukket det i det jeg har stått opp, for jeg våkner jo opp med en gang og blir merkelig nok oftest i godt humør da. Jeg liker også å spise noe som en banan eller en yoghurt med en gang jeg har stått opp, matlysten er som regel ikke helt på topp med det første. Men det kommer seg etter kanskje en time, og da liker jeg helst å spise en form for middagsmat, haha!

  Veel, det er dette som skjer med bildene når man må bruke fjernkontroll og sola enda er litt for høy. Hahah!​

  4. Sov med persiennene/gardinene oppe

  Det gjør det utrolig mye enklere å våkne når solen faktisk skinner inn i rommet og lyser alt opp, enn når det er helt mørkt.

  5. Ha klar antrekk

  Er det en ting jeg blir sliten av om morgenen så er det å velge ut antrekk. Hjernen fungerer ikke helt som den skal da og samme hva jeg setter sammen så blir det bare ikke bra. Det tar også veldig lang tid og 90% av tilfellene ender jeg vel opp med noe komfortabelt og stygt, når det er valgt ut på morgenen.

  6. Skriv ned planene dine for neste dag

  Så slipper du å sitte i lang tid og prøve å huske hva det egentlig var du skulle ha gjort den dagen. Det er så alt for lett å glemme når man er trøtt på morgenen.

  7. Tren eller gå en tur

  Og sist men ikke minst.. Det å trene på morgenen kan virkelig våkne deg opp flere hakk, og i tillegg gi deg mer motivasjon gjennom dagen. Sånn helt ærlig har jeg aldri klart å trene veldig hardt tidlig, jeg ender alltid opp med vondt i hodet da. Men jeg vet at det er store forskjeller på mennesker når det kommer til akkurat det. En ting som derimot fungerer veldig bra for meg er å gå en tur. Spesielt dersom det er fint vær og jeg får sett soloppgangen, det er bare såå fint!

   

  Er du en morgenperson? 

 • Publisert: 29.03.2017, 14:53
 • Kategori: Tips
 • 11 kommentarer
 • DETTE MÅ DU HA FOR Å BLOGGE

 • Publisert: 20.02.2017, 15:47
 • Kategori: Tips
 • (affiliateslenker)

  I dag tenkte jeg at jeg skulle lage et innlegg med noen tips til hva jeg syns er veldig nyttig som blogger. Etter å ha blogget en liten stund nå, har jeg funnet ut at det er forskjellige ting jeg nærmest føler meg avhengige av for å kunne blogge bra. Noen av tingene er vel ganske åpenbare, men jeg velger å ta de med likevel. Det jeg mener er aller viktigst er en pc/mac og så klart et kamera, helst med flipp skjerm (man kan også bruke mobilen til bilder, men for meg er det viktig at bildene har en ok kvalitet).

  1. Kamera. Jeg har selv to kameraer jeg bruker fast, men jeg har valgt å ta med Canon EOS 70D her, i og med at det er en god del billigere enn det andre og det i tillegg har flipp skjerm. Prisen ligger på litt over 6000kr, noe som er ganske mye, men jeg mener virkelig verdt det. Jeg har tidligere også hatt Canon EOS 700d (pris litt over 3000kr), som også var et bra kamera, absolutt godt nok for å blogge. Men jeg valgte å bytte det ut for 70D pga. autofokuset er en god del bedre på dette, da spesielt når det kom til video. Men hvilket som helst kamera vil så klart fungere.

  2. Studiolys. Disse lysene (jeg har to) har reddet meg mange ganger, lyset her i Norge på vinteren (kanskje også høsten og våren) er ikke akkurat mye å skryte av. Det å skulle ta bilder etter skolen/jobb var jo nærmest umulig, for det er jo ikke lys i det hele tatt. Dette studiolyset har klart og kaldt lys, som gjør bilder veldig fine. Stativet/beinene følger ikke med, så det må man enten bestille i tillegg eller eventuelt bare finne/lage noe annet å feste lyset på. Prisen for et lyst er ca. 200kr og du finner det HER.

  3. Stativ. Dette stativet er et av de jeg har selv, og jeg har valgt å ta med dette her da jeg syns dette er et av de enkleste å bruke, det har flere høyde innstillinger og veier utrolig lite. Prisen er absolutt også et stort pluss, ca. 220kr er ikke akkurat mye for et stativ.

  4. Objektiv. Objektivet jeg har valgt her på bildet er et jeg selv har og ofte bruker, til fullformat (Canon EF 50mm f/1.4). Det gir en kjempefin effekt, motivet er i fokus mens resten er blurry, noe jeg syns gjør at bilder blir mer interessante å se på. Til 70D'en bruker jeg oftest Sigma 30mm f/1.4 DC HSM Art, jeg synes denne funker bra til både portrett bilder og videoer. Til landskapsbilder bruker jeg ofte DETTE vidvinkelobjektivet. 

   

  Dersom jeg ikke har noen som kan ta bildene for meg, er jeg det helt nødvendig for meg å ha et stativ og fjernkontroll/selvutløser, det gjør alt så utrolig mye enklere. Studiolys har også vært til stor hjelp for meg, men i og med at de kan være kjempedyre på vanlige butikker, fant jeg et par greit billige på Amazon jeg bestilte og de fungerer like bra som hvilke som helst andre. Jeg har også et hjemmelaget ringlys jeg noen ganger bruker.


  5. Macbook/pc. For meg er macbooken noe av det viktigste, etter at jeg kjøpte den har jeg nærmest ikke klart å bruke noe annet, haha. Alt ser bare så mye bedre ut på den. Så klart, det finnes nok veldig mange like bra pcer også, jeg har bare ikke prøvd dem og kan heller ikke anbefale noen. Hva som helst fungerer.

  6. Ekstern harddisk. Tar man mange bilder og ønsker å ta vare på dem, kommer en ekstern harddisk godt med. Jeg liker å ha maccen så og si helt tom for bilder og dokumenter, man vet jo aldri når den plutselig krasjer og alt blir borte. Særlig også når det kommer til videoer og redigering av video, er jeg helt avhengig av disse, det tar nemlig ikke veldig lang tid før maccen sier i fra under redigering at nå er det ikke mer plass igjen, og du må avslutte programmet uten å ha lagret. Like irriterende hver gang. Du finner denne HER.

  7. Fjernkontroll/SelvutløserDet er gjør alt så mye enklere å ha en fjernkontroll når man tar bilder av seg selv. Da er man sikret å være i fokus på bildet, noe som ofte går galt hvis man velger å løpe frem og tilbake til kameraet for å stille det inn. Det er også mulig å bruke mobilen som en fjernkontroll, men selv liker jeg ikke å ha en stor mobil å hånden på hvert bilde. HER kan du finne fjernkontrollen (denne er til Canon, men det finnes til andre merker også).

   

  Disse er bare ting jeg mener er "nødvendig" for å blogge, men du trenger/bruker kanskje noe helt annet? Gjerne legg igjen en kommentar med det du mener er det viktigste :D

 • Publisert: 20.02.2017, 15:47
 • Kategori: Tips
 • 12 kommentarer
 • Bloggere fikk meg til å kjøpe det

 • Publisert: 31.01.2017, 17:53
 • Kategori: Tips
 • Flere enn meg som har blitt påvirket av bloggere? Jeg har i hvert fall blitt det, og når jeg leser et innlegg om produkter som skal fikse "problemer", tenker jeg ofte at det kunne jeg virkelig trengt. For jeg har jo også det "problemet". Jeg har blitt veldig fristet til å kjøpe alle mulige produkter. Heldigvis har jeg ikke kjøpt alt, men jeg har prøvd ut noen. Så jeg tenkte jeg skulle skrive om de "blogg" produktene jeg har testet, som faktisk fungerer og de som ikke har fungert like bra. Men man må jo også huske at alle er forskjellige og kan oppleve forskjellige resultater, dette er bare mine erfaringer. Ingen av produktene er forresten sponset.

   

   BRA: 


  Good for me - betakaroten

  Jeg har prøvd mange forskjellige typer betakaroten opp igjennom, alt fra slike man får kjøpt i norske butikker, til svenske. Men ingen fungerer like bra som denne. Jeg hadde ikke veldig stor tro på den, da alle andre jeg har prøvd ikke har gitt de største resultatene. Men der tok jeg grundig feil, jeg sliter ganske mye med å bli brun, spesielt i ansiktet og hendene, denne fikset det problemet. Jeg begynte på denne noen uker før jeg dro til Mallorca i fjor, og da jeg kom hjem var jeg brunere enn jeg noen sinne har vært før. Så denne kan virkelig anbefales. 

   


  HairCare

  Etter at jeg klippet håret kort en gang jeg gikk på barneskolen, har det aldri blitt langt igjen. Jeg prøvde hele tiden å spare, men det ble aldri lengre enn en viss lengde (over puppene). Det var også alltid slitt og tynt. Så for snart to år siden fikk jeg nok og bestemte meg for å klippe av ALT det som var slitt, så da rakk det kun til skuldrene. Jeg ble fort lei av å ha det så kort, så jeg bestemte meg for å gi HairCare en sjanse, etter å ha lest så mye bra om det på blogger. Jeg visste jo at dette var sponset for dem sin del, og at det muligens ikke kom til å fungere, men jeg var villig til å prøve. Og jeg må si det har fungert kjempebra, det tok litt tid, men da et år var gått, var håret mitt lengre og tykkere enn noen gang. Jeg fikk så mange kommentarer på at håret plutselig hadde blitt kjempelangt og tykt.

   


  (Bilde fra Google)

  Vita Liberata

  Det var vel i grunnen ikke bloggere som fikk meg til å kjøpe denne selvbruningen, men jeg har sett en del som har anbefalt den, derfor tok jeg den med. Jeg skjønner veldig godt hvorfor akkurat denne blir anbefalt, fargen man får er veldig naturlig, den er kjempe enkel å blande ut og ikke så mørk i farget at det er krise dersom du glemmer et sted, haha. Dette er en av mine absolutt favoritter når det kommer til selvbruning, jeg tror faktisk den ender på 2 plass. 

   


   IKKE SÅ BRA: 


  (Bilde fra Google)

  Smilelab

  Denne tannblekingen husker jeg såå mange bloggere skrev om for en stund siden. Det begynner å bli noen år siden jeg testet den nå, og jeg kjøpte aldri mer enn en pakke av den. For det første er det tynne plastikk strips som liksom skal henge på tennene i lengre tid, disse for meg sklei bare av og rant ut av munnen igjen. Noe som var ganske ekkelt. Og dessverre var ikke resultatet noe å skryte av  heller, altså litt hvitere ble de, men mest som små flekker her og der. Jeg må si jeg har prøvd mye bedre hjemme tannbleking enn det i ettertid.

   


  (Bilde fra Google)

  MAST krølltang (den største)

  Jeg hørte masse positivt om denne krølltangen, både på blogger og YouTube for en tid tilbake. Så når min gamle krølltang takket for seg, bestemte jeg meg for å prøve denne. Jeg må si jeg gledet meg skikkelig, for resultatet andre fikk når de brukte den var jo utrolig. Men dessverre, når jeg har brukt den ser det langt fra slik ut. Den er veldig stor og vanskelig å bruke, de første gangene brant jeg meg flere ganger også. Så selv om den lager okei fine, store krøller, varer de heller ikke lenge. I hvert fall ikke på meg, det tar kanskje et par timer før de så og si er helt borte. 

   


  Glam Glow Youth-Mud 

  Denne hadde jeg store forventninger til. Leste om den OVERALT. Jeg så noen bruke den mot tørr hud, som ble borte med en gang. Kviser forsvant over natten. Kjendiser brukte denne for å få perfekt hud. Veel, den gir ikke perfekt hud på meg. Faktisk svært liten til ingen forskjell, noe som var veldig skuffende. Det jeg derimot har funnet ut at den fungerer ganske bra til, er å bruke den som en slags "skrubb" før jeg påfører selvbruning i ansiktet. Da blir faktisk resultatet mye bedre, jevnere og varer lengre. Så jeg er glad jeg i det minste fikk en bra ting ut av den. Den koster tross alt ganske mye til å være så liten.

 • Publisert: 31.01.2017, 17:53
 • Kategori: Tips
 • 9 kommentarer
 • 9 TIPS FOR ET BEDRE LIV

 • Publisert: 09.01.2017, 12:56
 • Kategori: Tips
 • Du har kanskje ikke muligheten til å oppfylle alle dine drømmer enda, eller har kanskje ikke akkurat det livet du ønsker deg. Det kan være mange grunner til det, enten det er skole, penger, motivasjon.. Hva som helst kan ødelegge egentlig. Men det jeg har funnet ut i det siste er å heller prøve å endre meg selv fra innsiden, før jeg tenker over hvor lite fornøyd jeg er med livet mitt. Derfor tenkte jeg å skrive noen av mine tips til hvordan man kan få et bedre hverdag.

   

  1. Bruk mer tid på det du liker

  Hvis det er sant at man bare lever en gang, hvorfor skal man da velge å bruke nesten hele livet på masse man egentlig ikke liker? Det gir ikke mening for meg. Altså så klart må man jobbe og gjøre mye dagligdagse oppgaver, men sørg for å også gjøre det du virkelig har lyst til å gjøre. Jobb hardt, men jobb med noe du liker!

  2. Slå av følelsene

  Jeg har lenge trodde det ikke er mulig å "slå av" følelser, at hva jeg følte måtte jeg føle. Men neei, det er ikke sant. Hver gang jeg føler negative følelser, går jeg liksom "inn i hodet mitt" (hahahah!) og overbeviser meg selv om at det ikke vits å ha negative følelser. Det gjør kun alt verre, og det er virkelig ikke verdt å bruke mye av livet på unødvendig tull.


   

  3. Ikke si nei bare fordi du ikke tørr

  Denne kan være vanskelig til tider, men det er mye viktigere å hive seg ut i det og prøve, enn å sitte hjemme etterpå og angre på at man ikke turte. Det er også viktig å ikke si ja til alt for mye du selv egentlig ikke har lyst til, selv om du kanskje føler det er frekt å si nei, si det likevel. Du lever ditt liv, ikke andres.

  4. Vær ærlig med deg selv  5. Ikke sammenlign deg med andre

  Sier vel egentlig seg selv. Men ja, alle er forskjellige, derfor blir det heller ikke riktig å sammenligne deg med noen som ikke er deg. ALLE har ting de ikke er fornøyd med, selv om kanskje ikke du kan se det.

  6. Ikke bry deg 

  Å ikke bry meg om hva andre tenker eller syns om meg er noe jeg har blitt mye flinkere til i det siste og det gjør virkelig en forskjell i livet. Alt blir så mye mer avslappet. 

  7. Reis og opplev mer

  Jeg vet ikke om dette gjør andre glad, men jeg blir definitivt mer lykkelig når jeg er på reiser og opplever nye ting. Er det noe jeg aldri kommer til å angre på at jeg bruker penger på så er det nettopp dette.  8. Ikke tro på alt du leser/hører

  Det er såå mange forskjellige nyheter som kommer ut hver eneste dag med all mulig "informasjon" om hva som er bra, dårlig, farlig osv. Med det mener jeg nyheter som "Mer enn 2 kopper kaffe om dagen gir deg kreft", "Dropp foundationen for å unngå rynker", "Over én kilo i uka: kun 5 bananer om dagen" osv. Altså det kan gått være mange slike nyheter faktisk er sannheter, men mange er også ikke. Og dersom man hele tiden skal tenke over hva man kan gjøre og ikke, blir man rett og slett gal.

  9. Stress mindre

  Det siste tipset er rett og slett bare å stresse mindre. Ikke ta alt så seriøst og slappe mer av. Gikk ikke eksamen så bra? Nei så gjorde den ikke det. Fikk du ikke trent som planlagt? Okei, prøv igjen i morgen. Ikke lag unødvendig stress.

   

  Har du noen egne tips? ♥

 • Publisert: 09.01.2017, 12:56
 • Kategori: Tips
 • 2 kommentarer
 • 3 FAVORITT NETTBUTIKKER

 • Publisert: 30.11.2016, 15:04
 • Kategori: Tips
 • Luca + Grae

  Dette må være den aller søteste butikken noensinne! Den har et bra utvalg av kjempefine klær, elsker fargene. De shipper fra USA, det vil derfor ta en liten stund før du får det, men det er virkelig verdt ventetiden. 

  Butikken eies av youtuberne Aspyn Ovard Ferris og Parker Ferris, vlog-channelen deres er min absolutt favoritt, så jeg anbefaler virkelig alle å sjekke den ut. HER. Det blir forresten veldig fort utsolgt av de fleste varene, så vær rask! Klikk HER for å komme til butikken.
   

   

   

   

  Douglas

  Douglas tror jeg må være min største favoritt når det gjelder norske sminkebutikker. Den selger alt mulig av populære merker, også en god del av merker som ellers ikke er så enkle å få tak i i Norge, slik som Benefit, Laura Mercier, Zoeva, Collistar osv. Her bestilite jeg fra senest i går, haha! Gleder meg masse til det kommer frem om et par dager! Klikk HER for å komme til butikken.


   

   

   

  Missguided

  Missguided har vært en stor favoritt helt siden jeg oppdaget den. Her har jeg bestilt masse fra og blir alltid like fornøyd. Klærne de selger er veldig "in" eller "Instagram style" eller hvordan jeg skal si det, haha. Jeg anbefaler alle som kanskje er litt lei av å shoppe de klærne "alle har" som man får kjøpt her i Norge.

  Link til butikken HER!


  Hvilke nettbutikker er dine favoritter?

 • Publisert: 30.11.2016, 15:04
 • Kategori: Tips
 • 4 kommentarer
 • Anbefaling: Livskoden.no

 • Publisert: 23.11.2016, 02:02
 • Kategori: Tips
 • Nå har jeg sett igjennom alle bloggene som meldte seg på anbefalingen min, og jeg må si at jeg syns alle bloggene var utrolig flotte og interessante ❤ Men til slutt endte jeg opp med å velge en jeg syns skilte seg veldig ut. Nemlig Livskoden.no, dette er vel ikke en typisk vanlig blogg, men likevel så bra at jeg garantert blir fast leser fremover. 


  Livskoden.no har fire skribenter og skriver om mange relevante temaer på bloggen/nettsiden sin. Det er både lærerikt, motiverende og morsomt å lese denne bloggen. Nå interesserer jeg meg kanskje over gjennomsnittet for filosofi og psykologi, men jeg tror virkelig de skriver om slike ting som kan hjelpe eller underholde mange. Anbefaler alle å sjekke ut siden deres.

 • Publisert: 23.11.2016, 02:02
 • Kategori: Tips
 • 1 kommentarer
 • 10 tegn på forholdet bør ta slutt

 • Publisert: 13.11.2016, 21:13
 • Kategori: Tips
 • Har du vært i tvil på om forholdet du er i kanskje ikke er helt riktig? Det kan noen ganger være ganske vanskelig å vite om forholdet bra eller usunt og skadelig for deg. Her har jeg skrevet 10 punkter jeg mener ødelegger forholdet.

  • Svakheter og feil - H*n påpeker stadig dine svakheter og "feil". Gir deg en følelse av at du ikke er bra nok. Bare det å stadig komme med unødvendige kommentarer som "hvorfor leppa di større på den ene siden", "du har hår i ansiktet", "hvorfor er du ikke mer som hun" og "hvorfor sier du det om meg rundt vennene mine?".. 
  • Mangel på respekt - Dette er et av punktene jeg mener er viktigst og kanskje det jeg har opplevd mest av selv. Partneren vil du skal gjøre ting for h*n, slik som å slette eller ikke være med venner av motsatt kjønn, men gjør ikke dette selv. Noe annet jeg har opplevd er at jeg har sagt i fra om  ting jeg ikke liker eller er komfortabel med, men fått til svar "det er ikke mitt", "jeg har det for en venn" og "selv om du ikke er komfortabel med det, så vil en venn jeg skal det, så da velger jeg det" osv. 

  • Unødvendig irritasjon og krangler - Du irriterer deg over hva enn h*n gjør. Maten h*n lager, parfymen h*n bruker eller hva enn h*n sier. Dere begynner også å krangle over så unødvendige ting som hva dere skal spise til middag eller om dere skal ha vinduet lukket eller åpent på natten.
  • Dårlig magefølelse - Får du en dårlig følelse i kroppen når du tenker på kjæresten? Du vet ikke helt hva det er, men det føles ikke helt riktig.


   

  • Kontroll - H*n prøver alltid å ta kontrollen over deg, er du ikke med h*n så får du stadig meldinger eller telefoner med spørsmål på hvor du er, hva du gjør og hvem du er sammen med. Dersom du gir et svar h*n ikke er fornøyd med blir h*n sint og sørger for at du ikke føler deg bra. 
  • Tvang og samvittighet - Det trenger ikke nødvendigvis være at kjæresten virkelig tvinger deg til å gjøre noe du ikke vil, men kanskje heller spiller på samvittigheten din så mye at det nærmest blir tvang likevel. 


   

  • Forandrer deg negativt personlig - Du begynner å gjøre ting du ikke vil eller liker, fordi h*n liker det og vil du også skal. Til å begynne med plager deg det kanskje, men etter en stund blir du vant til det og etterhvert har du blitt en helt annen person enn den du egentlig er.
  • Du må gi opp dine egne drømmer - Du har lyst til å flytte, reise verden rundt, studere ingeniør, bo med dine bestevenner, skaffe deg en hund osv. Men h*n lar deg ikke oppfylle det, for det passer ikke med h*ns planer eller h*n liker bare ikke tanken på å miste kontrollen over deg.

  • Ikke lengre forelsket - Denne sier vel egentlig litt seg selv, men samtidig ikke helt. Jeg har selv slitt litt med dette og funnet ut at man kan elske en person, men det er ikke sikkert man er forelsket. Dette kan også være ganske vanskelig å gjøre noe med, for personen kan være den aller snilleste, men de riktige følelsene er bare ikke der.
  • Utslitt - Du blir utslitt bare av tanken på å være nær kjæresten. 

   

  Det kan også være vanskelig å komme seg vekk fra et forhold som ikke er helt bra, noen ganger føler du kanskje ikke at grunnen er stor nok og at partneren ikke har gjort deg noe ille nok til å fortjene å bli "forlatt".

  Kjenner du deg igjen i noen av punktene? Eller har du noen egne å komme med? ♥

 • Publisert: 13.11.2016, 21:13
 • Kategori: Tips
 • 8 kommentarer
 • Hvordan bli kvitt kviser

 • Publisert: 20.10.2016, 21:05
 • Kategori: Tips
 • Jeg tenkte å komme med mine beste tips til hvordan jeg blir kvitt kviser fort (ikke medisinske produkter osv.) Det er virkelig ikke noe mer irriterende enn en stor kvise midt på nesen før en viktig dag. Dersom kvisen kommer et par dager før den viktige dagen, har du mye større sjanse for å bli fullstendig kvitt den i tide. Det er dessverre ikke så lett å få fjernet den rett før.

  1. Vaske kvisen med såpestykke flere ganger om dagen. Sett på alarmer f.eks hver time eller hver 2 time. Dette vil gjøre at kvisen tørker ut MYE raskere enn den ellers ville. Jeg har også brukt dette på urene områder i ansiktet og det fungerer veldig bra, bare pass på å ikke gjøre det over for lange perioder. En negativ ting med denne metoden er at den kan gjøre huden også ganske tørr, spesielt om du er som meg og har naturlig tørr hud, så husk å ta på ansikts/fuktighetskrem etterpå. Har du ikke fullt så god tid på å bli kvitt den, la såpen være på kvisen så lenge du kan. En viktig ting: IKKE bruk den samme såpen til å vaske deg med.


  2. Mitt neste tips er også et som har fungert ganske bra for meg, men den har kun fungert over natten når kvisen allerede var blitt "moden". Alt du trenger en en fersk hvitløk som du skjærer noen hakk i så "saften" kommer litt ut (man kan nok også mose den helt), deretter er det bare å gni den over kvisen noen ganger og la det være på over natten, og så er det vare å vaske bort neste dag og se at kvisen enten har blitt borte eller er mye mindre.

  3. For å i det hele tatt unngå å få kviser og uren hud, har jeg selv stor tro på at det avhenger mye av kostholdet. Jeg har testet dette ut flere ganger og blir overbevist om at det fungerer hver gang. Mat/drikke jeg prøver å spise minst mulig for å unngå kviser er: Alkohol, kjøtt, meieriprodukter (egg, melk osv.), salt og er litt obs på sukker.

   

  Hva er dine beste tips mot kviser?

 • Publisert: 20.10.2016, 21:05
 • Kategori: Tips
 • 2 kommentarer
 • OUTFIT INSPIRATION

 • Publisert: 11.10.2016, 16:26
 • Kategori: Tips
 • Nå som høsten har kommet for fullt, tenkte jeg det var på tide med et lite inspirasjon innlegg om høstmoten.

  Er det bare meg, eller er det vanskelig å finne det perfekte høst antrekket? Jeg ser overalt på blogger, Youtube osv. at mange gleder seg til høstmoten, lag på lag med ullgensere og skjorter. Men helt ærlig må jeg si at jeg ikke helt får dette til å se bra ut, så nå har jeg lett litt rundt og funnet noen antrekk jeg syns ser bra ut og passer godt til høsten.

  Nå som jeg har begynt å jobbe må jeg si det er enda vanskeligere å finne klær enn når jeg gikk på skole. På jobb må klærne være anstendige, fine, komfortable og ikke være så viktig dersom de blir ødelagt. Derfor syns jeg det er greit å planlegge antrekkene på forhånd for å slippe problemet med å måtte "hive på seg noe" i siste liten. Selv er jeg veldig glad i minimalistisk og enkelt, men dersom du er mer glad i farger og detaljer, er det enkelt å bare bytte ut et plagg i en farge du liker eller legge til smykker, øredobber, ringer osv. 


  Jeg har også funnet noen rimelige basic plagg på Nelly som kan være greie å ha i garderoben: Bukse - Genser - Jakke - Skjorte
  (Bildene er fra google)

 • Publisert: 11.10.2016, 16:26
 • Kategori: Tips
 • 1 kommentarer
 • FÅ LANGT HÅR PÅ KORT TID

 • Publisert: 24.04.2016, 16:08
 • Kategori: Tips
 • Jeg tenkte jeg skulle dele mine tips til hvordan få håret til å vokse fortest mulig på kort tid. Men når jeg sier kort tid mener jeg verken dager eller uker, for det er helt umulig. Jeg har spart i rett over et år nå og på den tiden har det vokst over 20cm. Jeg kan ikke heller si at håret mitt har blitt kjempe langt, men mye lengre og tykkere enn det var.


  Jeg hadde en lang periode på mange år hvor håret mitt aldri ble lengre. Det var så irriterende og jeg skjønte vel aldri hvorfor, før jeg virkelig tenkte meg om og gjorde noe med det. Jeg leste mye rundt og fant mange forskjellige tips som skulle hjelpe, noen var jeg klar over fra før, men klarte ikke gjøre noe med og andre var helt nye for meg. Så jeg tenkte å dele de tipsene jeg følte har fungert best med dere.  

  Før jeg begynte bestemte jeg meg for å klippe bort alt det slitte av håret mitt, noe som var i hvert fall 15cm. Det er nesten umulig å få håret til å vokse mye lengre hvis det er utrolig slitt, da vil det bare knekke av og du vil føle at du må klippe det ofte. Bildet over er tatt en liten stund før jeg klippet håret og bildet under er tatt kanskje tre uker etter jeg klippet det.

  Ikke bruk varme på håret

  Mitt første tips er å ikke bruke varme i håret. Før jeg begynte å spare pleide jeg å rette det nesten hver dag, jeg gjorde ikke det fordi jeg ville, men jeg følte jeg måtte. Håret mitt stod opp på merkelige steder og var veldig krusete rundt ansiktet, så det var veldig vanskelig å slutte å rette det. Men etter en stund med null varme i håret sluttet krusingene og ble mye bedre. På et år har jeg kun rettet/krøllet/fønet håret maks 5 ganger og det er noe jeg virkelig anbefaler alle som vil at håret skal vokse så fort som mulig på kortest mulig tid. Og hvis du absolutt MÅ bruke varme, så husk varmebeskyttelse!

  Ikke klipp håret

  Neste tips er å ikke klippe håret ofte. Jeg vet frisører pleier å si at man må klippe håret hver 3-4 uke, gjør du det vil håret aldri bli mye lengre enn det er, men så klart hvis du har veldig slitt hår bør du for all del klippe det bort før du begynner å spare. Jeg har klippet håret mitt maks 2-3cm på et år nå og det er omtrent ikke slitt i det hele tatt. Men det sier vel også seg selv at dersom du bruker varme og andre ting som sliter veldig på håret må du klippe det mye oftere også.

  ​Unngå farging mest mulig

  Denne sier vel seg selv ganske bra, men tenkte å ta den med uansett da den er en av de viktigste. Aller helst bør du holde deg unna farging, men her er ikke jeg den flinkeste selv heller. Jeg har sluttet helt å bleke håret da det skader aller mest, men jeg føler fortsatt jeg må farge etterveksten en gang i måneden.. Skulle gjerne latt være, men jeg liker dessverre virkelig ikke min naturlige hårfarge. Jeg farger aldri mer enn etterveksten for å skade minst mulig.

  HairCare/B-vitamin

  Da jeg klippet håret mitt kort ville jeg ha det langt igjen med en gang så jeg leste veldig mange tips. Et jeg stadig kom over på mange blogger var HairCare, jeg tror omtrent alle av de bare hadde positive ting å si om de, så da bestemte jeg meg for å gi de en sjanse. Helt ærlig, de første månedene merket jeg ikke noe spesielt forskjell (noe det også står på pakken, det vil ta litt tid før de fungerer), etter kanskje 6 måneder på de merket jeg at håret vokste bittelitt fortere enn det hadde gjort tidligere, men ikke noe ekstremt. Jeg føler også at håret har blitt tykkere enn det var før, det er mulig det er disse pillene som har noe med det å gjøre, men jeg tror ikke det kun er de. Hadde jeg ikke fulgt de andre tipsene i tillegg, tror jeg ikke resultatet hadde vært nøyaktig det samme. Man må også ta disse pillene hver dag for at de skal fungere riktig. En ting jeg føler har blitt MYE bedre enn før etter at jeg startet på disse pillene, er neglene mine. De har blitt sterke og sluttet å splitte seg. Så selv om ikke resultatet av HairCare er ekstremt, så er det såpass bra at jeg fortsetter å bruke de.

  Jeg har jo ikke fått disse sponset som de fleste andre bloggere har, jeg har betalt alt selv, så alt jeg skriver om de er min helt ærlige mening. Jeg tar også B-vitamin av og til (skulle tatt de daglig, men av en eller annen grunn mister jeg alltid boksen) som skal hjelpe mot håravfall. 

  Ikke bruk hårstrikk

  ...for mye, spesielt ikke med jern på. Å ha f.eks stram hestehale hver dag vil slite mye på håret der hvor strikket sitter og håret blir dratt noe som gjør at hårstrå vil løsne. Må du bruke strikk, så pass på å variere hvor du setter det. En litt slakk flette er et mye bedre alternativ enn en hestehale.

  Masser hodebunnen

  Dette er et litt merkelig tips jeg så på youtube for en stund siden. Det gikk ut på at man skal massere hodebunnen oppned i fire minutter hver dag i en uke, men kun en uke i måneden. Man skal helst bruke olje når man gjør dette, men jeg brukte kun det når jeg skulle dusje etterpå. Jeg har testet dette kanskje fire ganger, og føler det hjelper litt, men ikke så mye som de mente det skulle fungere. Man får ikke flere cm lengre hår på en uke.

  Børst håret så lite som mulig

  Å børste håret vil gjøre at det splitter seg mer i bunnen og så klart også drar ut hårstrå. Derfor bør du børste det så lite som mulig, det er helt umulig for meg å slutte med det helt, haha. Men jeg børster det ikke vått lengre da det skader mest og ellers omtrent en gang om dagen. Det hjelper mye å sove med en slakk flette, da er det ikke så flokete om morgenen og man trenger ikke gjøre så mye med det. En naturbørste vil også skade håret mye mindre.

  Skyll i kaldt vann

  Etter du har dusjet og vasket håret, hjelper det å skylle håret i kaldt vann, det vil gjøre at skjellaget lukker seg og håret vil bli mindre splittet.

  Vask håret så lite som mulig

  Dette tipset syns jeg var veldig vanskelig å følge i begynnelsen, jeg pleide å vaske håret hver dag fordi jeg følte det ble fettete og ekkelt med en gang. Men jeg bestemte meg for  å slutte likevel og etter noen uker med å kun vaske håret 2-3 ganger i uken, blir det mye mindre fettete og jeg føler ikke lengre jeg har behov for å vaske det så ofte. Det er fullt mulig å vaske kroppen uten å vaske håret! Dersom du føler du MÅ vaske det hver dag, bør du unngå å bruke sjampo hver gang. Tørrsjampo kan også være et bedre alternativ, men alle de jeg har prøvd har gjort håret mitt hvitt, så jeg vil regne med dette fungerer bedre for blonde.

  Spis sunt og drikk vann

  Jeg tror helt på at dersom du vil at håret skal bli sterkere må det gjøres fra innsiden, noe som vil si at hva du spiser har noe med hvor bra kvaliteten på håret som vokser ut blir. Noen matvarer som skal hjelpe er: brokkoli, soyaprodukter, linser, spinat, grovt korn, gresskarkjerner, tran, fet fisk, valnøtter, bønner, ost, egg, kjøtt (en negativ ting med kjøtt for min del er at jeg føler det gjør huden min ganske uren), fisk, kesam, cottage cheese, yoghurt, linser, melk, kylling, egg, brokkoli og sist men ikke minst drikk nok vann!

  Bildet under viser hvor langt håret mitt har vokst på et år, jeg føler i hvert fall det er ganske langt i og med at jeg før følte det aldri vokste i det hele tatt. Som jeg skrev over så har jeg klippet håret omtrent 2-3cm i løpet av dette året, så derfor stemmer ikke bildet fullstendig.

  Håper dere likte tipsene og gjerne del dine beste tips i kommentarfeltet ♥

 • Publisert: 24.04.2016, 16:08
 • Kategori: Tips
 • 2 kommentarer
 • hits