JEG FIKSER KROPPEN MIN I PHOTOSHOP – fornøyd nå?

Flere ganger i løpet av livet mitt har jeg fått kommentarer på at jeg er så tynn. Da jeg var omtrent 8 år, brukte moren til en venninne meg som et eksempel på hva som ikke ser bra ut. Venninnen min var trist fordi hun mente hun var for stor, så da sa moren hennes like gjerne: se på Hélène da, hun er jo like tynn som en fyrstikk. Det er ingen som vil se slik ut, det lærer du etterhvert. 

Sannheten var jo at jeg var veldig (er enda ganske) tynn, men jeg gjorde aldri noe for å være slik. Jeg spiste normalt og prøvde aldri å slanke meg. Heller motsatt, men det er ikke så lett å legge på seg når man er født slik. Det var bare arvelig. Etter mange år med kommentarer ble jeg mer og mer usikker på meg selv og hvordan jeg så ut. Det gikk aller mest inn på meg når det var voksne mennesker som kommenterte det. Hvorfor er det egentlig mobbing å kalle noen feit, men ikke å kalle noen tynn? Jeg har aldri egentlig forstått det. 

I dag har jeg heldigvis ikke slike problemer lengre og er fornøyd med hvordan jeg ser ut. Jeg har lært meg å like eller i hvert fall ikke bry meg om “feilene” lengre. Men det ødela mye av barndommen min, mye av tiden jeg kunne brukt på å tenke på andre ting og hatt det gøy. Alle er forskjellige, slik er det og slik skal det være, det mener i hvert fall jeg. Har det virkelig noe å si om jeg ser ut som det bildet til venstre eller det til høyre? 

29 kommentarer
  1. Jeg syns du er fin akkurat slik du er <3
   Og syns det er trist når voksne mennesker, spesielt foran barn, sier hva som er greit og ikke. Og jeg er enig med deg- det er like mye mobbing å kalle noen for "feit" som å kalle noen for "alt for tynn". Folk må lære at alle er forskjellige og at det ikke finnes noen fasit for hva som er pent/vakkert. Noen liker store, andre liker små- sånn er det, heldigvis, bare 🙂

  2. Du er en nydelig og en flott jente! <3 Å jo, det er mobbing uansett om man er tykk eller tynn! Ble selv mobbet fra 1 klasse til oppi voksen alder... Derav var det og voksne folk som mobbet meg etter hvert som jeg ble eldre.. Like jævlig uansett.. :/

  3. Hvorfor i all verden redigerer du bildene dine?! Du er jo nydelig?!
   Jeg var i motsatt ende av skalaen. Eller… egentlig ikke, jeg hadde bare former. Jeg var aldri stor som barn/tidlig tennåring. Jeg fikk bare hofter. Og som 14 åring måtte jeg opp i 16 år i bukse. Det er ikke gale egentlig. Men så kommenterer voksne mennesker: Hun har ei sikkelig rompe hun der eller Hun har mye hofter. Det gjør noe med en når voksne mennesker påpeiker feilene dine. Du føler deg enten bitteliten eller gigantisk. Jeg har aldri følt meg så stor som da. Eller..! Jeg gikk på korps, og vi hadde uniformsprøvedag. Jeg måtte justere buksen fra 31″ til 30″ i forhold til året før. De fleste venninnene mine lå på 28 eller 29. Men to tommer var ikke noe jeg videre brydde meg om. Helt til jeg fortalte mamma, som står sammen med noen andre mødre, at jeg hadde måttet gå ned i størrelsen på buksen. Da blir mamma tydlig irritert og sier noe sånt som “jeg vil ikke ha noe av at du driver å slanker deg, du er fin akkurat sånn du er.” Godt ment, men det gjorde meg usikker. Jeg hadde jo ikke bevist slanket meg, mente hun at jeg burde gjøre det? var tanker som spant rundt i hodet på meg lenge.

  4. Unnskyld meg men for et fælt kvinnemenneske som tørr å si slikt om sin datters venninner… :O Sjokkert! Hva vet hun om hvorfor noen er tynne eller ikke ? :O Ble faktisk lei meg på dine veine nå ..!
   Vi kommer heldigvis i ulike varianter og utgaver.. Noen høye, noen lave.. noen tykke, noen tynne ♥ Kan liksom ikke gjøre så veldig mye med det heller… Synes du er helt nydelig slik du er nå jeg 🙂 ♥

  5. Noen tenker seg bare ikke om før de prater. Tenk å si noe sånt om et barn foran nesa på dem?! Blir skikkelig forbanna jeg..
   Synes nå du var flott på begge bildene jeg da, men den beste versjonen er jo DEG. Den DU er.. 🙂

  6. Jeg mener det er like mye mobbing å si slikt om tynne personer, som det er å si upassende ting til store personer. Men jeg har inntrykk av at det liksom skal ” forventes ” at tynne personer skal ta det positivt og fint opp, når noen sier noe på at vedkommende er tynn.
   Hvertfall ser mange det ikke som mobbing, men i mine øyne er det like mye mobbing..
   Du er nydelig slik som du er, original bildet er definitivt det peneste – du er utrolig heldig som er så vakker og nydelig! Stå på videre, gå med rak rygg og ikke la slike personer få trykke deg ned mer <3
   Klem <3

  7. Når jeg ser på disse to bildene ser jeg en nydelig person! Du er så utrolig pen, og har ingen grunner til å være usikker. Et hvert individ er nydelig uansett hvilket utseende de har. Det er de indre kvalitetene som teller, mens det ytre hjelper et mennesket å blomstre!
   Du er helt fullstendig vakker! Og har ingen grunner til å tro noe annet.
   Men må innrømme at jeg har opplevd det samme selv, bare i omvendt rekke. Får stadig høre at jeg har lagt på meg, å må slanke meg. Personlig prøver jeg å ikke bry meg, men det er ikke så utrolig lett. Stå på! Du er nydelig!

  8. begge bildene er nydelig, å det er mobbing å si man er for tynn eller feit. noen kan rett å slett spise og spise det de vill uten å legge på seg, så min mening er at de er rett og slett misunlige

  9. Du er fin akkurat som du er! Alle har forskjellige kropper og det er bra. Synd at folk skal se på det som negativt. Jeg syntes det er en fin ting at vi alle er forskjellige!

  10. Henriette: Jeg redigerte bare i dette innlegget, bildet til venstre 🙂 Tusen takk!!
   Ja, ofte er det kommentarene fra voksne som påvirker mest. Selv om det ofte ikke er ment stygt fra dem sin side, kan det lett bli oppfattet slik for barn. Veldig trist :/

  11. Kristine: Var nok bare et forsøk på å få datteren hennes til å føle seg bedre med seg selv, men å bruke andre til det er nok ikke den beste måten.

   Tusen takk <3 Ja heldigvis er ikke alle like!

  12. ajh: Tusen takk, søte! <3 Veldig bra sagt av deg, du har virkelig rett i det!
   Ja det beste er å ikke bry seg, de fleste som snakker stygt gjør det av misunnelse uansett. Du er absolutt vakker som du er! Stå på du også!

  13. Nei. Like fine begge kroppene! Og det ER mobbing hvis man gjentatte ganger får høre at man er for tynn. Det er ikke greit og som du er et eksempel på: like ødeleggende som å få høre at man er for tjukk… eller hva som helst annet man får slengt etter seg i tide å utide.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg