DETTE HAR GJORT AT JEG ELSKER MORGENEN

Er det noe som kan være veldig vanskelig til tider, så er det å stå opp tidlig og faktisk like det. Jeg elsker å være oppe tidlig slik at jeg får mest mulig ut av dagen, og jeg syns følelsen av å ha god tid er skikkelig deilig. Men det er virkelig ikke alltid like enkelt å føle seg våken og opplagt hver morgen, derfor tenkte jeg å dele mine beste tips til hvordan bli en morgenperson.

1. Mediter

Er det en ting som har hjulpet meg mye i det siste for å få stresset ned og fått kontroll på tankene, så er det å meditere. Jeg har brukt siden Headspace i ti dager nå, og jeg må si jeg liker den kjempegodt. Det tar kun ti minutter hver dag, men på den tiden har jeg lært utrolig mye. Jeg blir utrolig avslappet i både kropp og hode, noe som gjør det enklere å starte dagen da det føles ut som hodet er helt klart.

2. Drikk vann

Det aller første jeg gjør når jeg våkner er alltid å drikke vann. Jeg blir veldig tørst på natten, derfor har jeg alltid en flaske med vann på nattbordet og det jeg ikke drikker på natten, drikker jeg før jeg står opp.

3. Drikk kaffe med en gang og spis litt

Jeg personlig er ikke veldig glad i smaken av kaffe, derfor frister det ikke så kjempe masse med det så tidlig. Men jeg angrer hver gang jeg ikke har drukket det i det jeg har stått opp, for jeg våkner jo opp med en gang og blir merkelig nok oftest i godt humør da. Jeg liker også å spise noe som en banan eller en yoghurt med en gang jeg har stått opp, matlysten er som regel ikke helt på topp med det første. Men det kommer seg etter kanskje en time, og da liker jeg helst å spise en form for middagsmat, haha!

Veel, det er dette som skjer med bildene når man må bruke fjernkontroll og sola enda er litt for høy. Hahah!​

4. Sov med persiennene/gardinene oppe

Det gjør det utrolig mye enklere å våkne når solen faktisk skinner inn i rommet og lyser alt opp, enn når det er helt mørkt.

5. Ha klar antrekk

Er det en ting jeg blir sliten av om morgenen så er det å velge ut antrekk. Hjernen fungerer ikke helt som den skal da og samme hva jeg setter sammen så blir det bare ikke bra. Det tar også veldig lang tid og 90% av tilfellene ender jeg vel opp med noe komfortabelt og stygt, når det er valgt ut på morgenen.

6. Skriv ned planene dine for neste dag

Så slipper du å sitte i lang tid og prøve å huske hva det egentlig var du skulle ha gjort den dagen. Det er så alt for lett å glemme når man er trøtt på morgenen.

7. Tren eller gå en tur

Og sist men ikke minst.. Det å trene på morgenen kan virkelig våkne deg opp flere hakk, og i tillegg gi deg mer motivasjon gjennom dagen. Sånn helt ærlig har jeg aldri klart å trene veldig hardt tidlig, jeg ender alltid opp med vondt i hodet da. Men jeg vet at det er store forskjeller på mennesker når det kommer til akkurat det. En ting som derimot fungerer veldig bra for meg er å gå en tur. Spesielt dersom det er fint vær og jeg får sett soloppgangen, det er bare såå fint!

 

Er du en morgenperson? 

11 kommentarer
  1. Jeg har selv prøvd mye av dette her og det hjelper faktisk! Jeg liker å ha god tid på meg, og jeg føler meg mye bedre om jeg klarer å stå opp tidlig, enn hva jeg gjør om jeg sover frempå.. 🙂
   Fint innlegg 😀

  2. De siste ukene har jeg stått opp tidlig og jeg elsker det, haha. Kan chille i mange timer før jeg skal noe. Men jeg pleier å være et B-menneske som sover hele dagen, så håper dette vedvarer da…
   fine tips 😀

  3. Mange gode tips 🙂 Har to små så her er det morgen rundt 06.00/06.30 hver dag. Men før kunne jeg sove til 08.00/08.30 hvis jeg hadde fri fra jobb. 🙂 Trenger mye søvn, men har lært meg til å greie meg med lite. Føler at jeg får mer ut av dagen hvis jeg står opp tidlig, men hadde ikke takket nei til å sove lengre enn kl. 06.30 av og til 😛

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg