5 BUTIKKANSATTE JEG IKKE TAKLER

1. Vennegjengen

Jeg syns definitivt ikke det er proft av ansatte å stå samlet i en gjeng og kun snakke med hverandre. Fullstendig ignorere kundene. Det har skjedd såå mange ganger at jeg kommer inn i en butikk og føler at ingen legger merke til meg. Noe som i og for seg egentlig går greit for meg. Helt til jeg enten trenger hjelp eller skal betale, og fortsatt er det ingen som ser meg, for de er så opptatt med hverandre at de ikke legger merke til annet.

2. Forfølgeren

De ansatte som følger etter meg hvor enn jeg går, ser på alt jeg handler og gjør. De spør stadig om jeg trenger hjelp, og kommer hele tiden med egne forslag til hva jeg burde kjøpe. Altså, det er bra at de ansatte vil hjelpe og så klart vil de jo også selge, men er de for oppå meg blir jeg bare lei og går ut derfra så fort jeg kan. Jeg syns det holder med at de spør enten når du som kunde kommer inn i butikken, eller en gang senere. 

3. Spør i prøverommet

Er det et sted jeg virkelig vil være alene når jeg shopper (klær), så er det i prøverommet. Jeg kan virkelig ikke fordra når det kommer noen bort og banker på for å spørre om det går bra, om de kan se osv. når jeg står der halvt naken, med klær som mange ganger ikke ser veldig bra ut på, haha. Dette har ikke skjedd så alt for mange ganger her i Norge, men noen. Det virker derimot som det er veldig vanlig i USA, der tror jeg det skjedde hver gang jeg skulle prøve noe. 

4. Uærlig selger

En virkelig irriterende ting med noen butikkansatte er de som ikke sier sannheten. Altså du har på deg noe, du ser helt tydelig at det ikke er fint og ikke passer deg, men likevel kommer de bort for å prøve og overbevise deg om hvor fint det ser ut, kun for å selge.

5. Den som ikke sier hei

Er det bare meg som syns det kan bli litt kleint når man kommer til kassen for å betale, og så sier den ansatte ingenting? Bare ser merkelig på deg, mens hun/han gjør jobben sin. Vel, det syns i hvert fall jeg. 
 

Har du noen å legge til? 😛

14 kommentarer
  1. Er enig i alle fem punktene! Spesielt nr. 1 og 2! De ansatte som skravler så mye med hverandre at de ikke enser at en som kunde vil betale eller spørre om noe. Og når de kommer etter deg slik at du nesten føler de mistenker du har planer om å stjele noe eller lignende. Ubehagelig! :S

  2. Jeg er enig i alt! Spesielt det med prøverommet! Synes det er så klein når de kommer å spør om hvordan det går når jeg prøver klær og om de kan få se. Men dette har kun skjedd meg når jeg er på Floyd.

  3. Her jeg bor, er det en selger som er skikkelig flink med å finne klær som passser din fasong! Hun lærer seg kundene sine og blir veldig godt kjent med dem! Flere skulle vært som ho.

  4. Har du noen gang jobbet i butikk?
   Først og fremst så står “vi” som butikkansatte i prøverommet for å holde oppsyn og være synlige for de som stjeler. Vi spør pent om dere i prøverommet trenger hjelp, slik at dere selv skal slippe og måtte gå ut i butikken flere ganger for å finne andre strl osv.
   Etter å ha jobbet i butikk i 7 år har jeg lært meg å skille ut kunder i forskjellige “grupper”, de som jeg nesten vet kommer til å handle og de som kun er innom for å se hva som finnes i butikk. Og jeg MÅ bare legge til at det er MANGE ufyselige kunder også. Folk som seriøst aldri har lært seg folkeskikk.
   Og forresten et lite tips til alle sammen: neste gang dere er på shopping, ikke gidd å gå inn i en butikk når det er 5 minutter til stengetid. Jeg tror ikke dere som ikke har jobbet i butikk er klar over hvor irriterende det er å måtte brette et helt bord etter farge og strl som i utgangspunktet var strøkent, og måtte bruke 10-30min ulønnet tid etter stengetid fordi du som kunde på død og liv måtte se på den nederste delen av bunken.
   Jeg kunne sagt mye om akkurat dette temaet. Det finnes mange punkter ved en kunde jeg absolutt kunne blitt gal av 🤣

  5. Jeg sier gjerne hei først når jeg kommer til kassa, jeg. Det kan jo like gjerne være kunden som hilser først, ikke den ansatte? 🙂
   Ansatte som fotfølger en, er irriterende. Greit at de skal passe på at folk ikke stjeler, men hold litt diskret avstand, takk.
   Gjeng som står og babler vilt og ikke legger merke til kunder, har jeg kun merket en gang. Forøvrig ikke en gjeng, men to eldre damer på parfymeri i Oslo for mange, mange år siden. De er vel døde nå, de to, for nå er det jeg som er eldre. Jeg ventet sier og skriver i 10- ti minutter mens de to stod og slarvet med hverandre bak disken. Det var ingen andre kunder der. Så talte jeg sakte til ti inni meg for ikke å slenge ut en spydighet, snudde , gikk ut og hoppet på t-banen til sentrum. Der var jeg på parfymeri og kjøpte gaver for flere tusen kroner. Så de snakket vekk en god handel der. Ikke bare det,….. meg så de aldri igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg