SLIK REISER JEG PÅ STUDENTBUDSJETT

Hallo 🎓 I dag tenkte jeg å skrive del 2 av min Back To School serie. Og i dag er det mine tips til hvordan du kan reise på ferier når all inntekten du har i løpet av studieåret er stipendet og lånet. Da jeg studerte reiste jeg som regel på 3 “sydenferier” i året og så et par reiser til Sverige/Danmark/Tyskland, og da fikk jeg ofte spørsmål om hvordan jeg hadde råd til det, når jeg ikke hadde noen jobb ved siden av studiene. Det virker kanskje vanskelig, men det er fult mulig (spesielt hvis du er så avhengig av å reise som meg, da er det jo egentlig ikke et alternativ å la være). Og er det en tid hvor du virkelig trenger ordentlig fri og ferier, så er det når du sliter deg halvt ihjel med studiene. Så her kommer mine tips til hvordan få råd til reise i tillegg til husleien, mat, bøker osv.

1. JOBB I SOMMERFERIEN

Det er vel ganske vanlig å jobbe i f. eks. sommerferien. Jeg gjorde i det minste det, men pengene jeg tjente da brukte jeg ikke på skole, mat og diverse, disse sparte jeg til å reise. Og så “overlevde” jeg på kun stipendet/lånet resten av skoleåret. Dersom du går på et studie slik som meg hvor det ikke var oppmøteplikt, men veldig mye hjemmestudier, bør du vurdere å reise utenom fellesferiene slik som høstferien, juleferien, påskeferien osv. Da er det som regel mye dyrere å reise enn ellers.

 NOT ALL CLASSROOMS HAVE FOUR WALLS

2. KJØP MAT PÅ TILBUD, HANDLE MAKS EN GANG I UKEN + FRYS NED 

De fleste butikker har en tilbuds avis med masse forskjellige tilbud hver uke, sjekk gjennom disse før du går og handler så er det enklere å se på hva og hvor du kan spare penger. Det er utrolig lett å bruke masse penger på mat. Men dersom du handler kun en dag i uken, og har planlegget hva du skal spise hver dag sparer du en god del. Går du innom butikken hver dag kun for å handle en ting, ender du som regel opp med mye mer enn du tenkte. Det kan også være lurt å fryse ned maten når du storhandler, så har du alltid og den blir ikke dårlig.

3. KJØP BØKER BRUKT ELLER LÅN AV VENNER

Skolebøker er noe som koster ganske mye, og i hvert fall jeg syns det er utrolig kjipe penger å bruke (haha). Derfor pleide jeg så langt det gikk å låne bøker av eldre venner som hadde studert det samme, eller kjøpe de billigere brukt. Jeg tror faktisk kun jeg har kjøpt 1-2 bøker på de årene jeg studerte.

4. SJEKK RESTPLASS

Å reise kan være ganske dyrt, men også ganske billig. Dersom du sjekker restplassene vil du ofte kunne få det en del billigere enn vanlig, det kan også være lurt å sjekke om det er billigst å velge pakkereise eller bestille fly og hotell separat.

5. TA MED EGEN LUNSJ

Er det en ting som ikke er billig så er det maten de selger på skolene/universitetene. Du sparer lett noen hundrelapper i ukene på å ta med din egen lunsj hjemmefra, fremfor å kjøpe på skolen. 

6. BO I BOFELLESKAP

Jeg har testet ut flere forskjellige bo situasjoner som student. Alt fra å bo med en venn, til alene og bofelleskap med 3 andre. Og jeg kan med sikkerhet si at jeg absolutt brukte minst penger da jeg bodde i bofelleskap. Da var husleien halvparten av det den var da jeg bodde alene, og i tillegg ble flere av utgiftene delt på flere enn en person. 

7. KJØP BASIC KLÆR

Selv om det kan være veldig fristene å alltid kjøpe plaggene fra siste mote, så sparer du mye mer på å kjøpe et par basic plagg som holder lenge og du alltid kan bruke. Som f.eks. en enkel svart bukse og hvit topp. Så kan du heller legge til sesong detaljer i tillegg. 

 

Reiser du mye som student/elev?  🚌

4 kommentarer

Siste innlegg