SLIK REDIGERER JEG BILDENE MINE, BLOGG + INSTA

De siste dagene har jeg fått noen spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine, både her på bloggen og på Instagram (du finner kontoen min HER). Så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne skrive et lite innlegg om det.

BLOGGEN:
Jeg tar de aller fleste bildene mine til bloggen med et DSLR kamera, jeg syns bildene blir utrolig mye bedre enn de jeg tar med f.eks mobilen (selv om mange av de også kan ta utrolig flotte bilder). Jeg tar også alltid bildene i RAW-format, slik at jeg kan redigere de slik som jeg vil etterpå, noe jeg gjør i Lightroom. Her pleier jeg bare å stille på ting som kontrastene, lyset og fargene til jeg blir fornøyd. Hvis bakgrunnen er hvit, pleier jeg i tillegg til det, gjøre den enda hvitere og lysere.

Dersom dere bruker Lightroom, men egentlig ikke kan så mye, eller syns det er vanskelig. Kan jeg virkelig anbefale disse forhåndsinnstillingene, de koster litt, men kan være til stor hjelp og gjør bildene utrolig fine.

INSTAGRAM:
Her tar jeg også ofte bildene med DSLR kameraet og da er prosessen også ganske lik som over, det eneste er at jeg også tar bildene i VSCO. Elsker det programmet, det gjør det så mye enklere å få bildene “like” og til å matche med hverandre. Filtrene jeg ofte bruker og syns er fine er C1, HB1/2, V8 og A5. Jeg pleier aldri å ha filter-styrken på full, kanskje et sted mellom 6-8, det avhenger litt av hvordan bildet er. Dersom jeg har tatt bildet med mobilen, tar jeg det kun i VSCO, men legger også gjerne til litt ekstra kontraster, lys og skarphet (i det siste også litt varme), i tillegg til et av filtrene over. 

 

Hvordan redigerer du bildene dine, hvis du gjør?
 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg