8 TING SOM FORBEDRER BLOGGEN DIN

1. Ha en ryddig og enkel header.

Headeren er det er det første man ser, og er derfor også det aller første intrykket leseren får av bloggen din. Så det å ha en ryddig og fin header kan virkelig avgjøre om leseren velger å bli værende på bloggen din eller ikke.

2. Store klare bilder.

Bilder som er store og tydelige er som oftest mye mer behagelig å se på, enn de som er små og uskarpe. Så gå for best mulig kvalitet dersom du kan.

3. Sørg for at kontaktinformasjon (mail osv.) er enkel å finne.

Dette gjelder kanskje bare de som har lyst til å få ting sponset/tjene litt på bloggen, men dersom det er tilfellet så sørg for at alt av kontaktinformasjon slik som mail er enkel å finne. 

4. Linker som fungerer.

Utrolig mange ganger har jeg gått inn på en blogg og forsøkt å klikke på en link i designet som ikke har fungert, eller bare ført meg en helt annen plass enn dit jeg ville. Personlig syns jeg i hvert fall dette er ganske irriterende, og jeg gir fort opp å lese bloggen dersom for mye ikke er som det skal.

5. Ha et enkelt design med ikke alt for mange forskjellige farger.

Denne er litt vanskelig i grunnen fordi ikke alle liker det samme, men jeg tror det er viktig å ikke ha et design som er for rotete og vanskelig å finne frem i. Alt for mange farger, linker og ting som blinker kan fort bli litt slitsomt å se på. Hvit bakgrunn med svart tekst fungerer som oftest best.

6. Svar på kommentarene du får.

Jeg er nok ikke den aller flinkeste selv til å alltid svare på alle kommentarene jeg får, men jeg prøver mitt beste. Bloggen virker mye mer personlig og ekte dersom du faktisk tar deg tid til å snakke med de som kommenterer på bloggen din, det viser også at du er takknemelig og leserne kommer fortere tilbake.

7. Sørg for at den er mobilvennlig.

Utolig mange leser blogger på mobilen, derfor er det utrolig viktig at den også er lesbar der og ser bra ut.

8. Ikke ha for mange innlegg uten poeng.

Et par helt hverdagslige innlegg om hva du spiste til middag eller hvor ille du syns været har vært, er helt okey. Men med mindre bloggen din faktisk handler om det, kan det være lurt å mixe det opp litt.

11 kommentarer

Siste innlegg