FÅ LANGT HÅR PÅ KORT TID

Jeg tenkte jeg skulle dele mine tips til hvordan få håret til å vokse fortest mulig på kort tid. Men når jeg sier kort tid mener jeg verken dager eller uker, for det er helt umulig. Jeg har spart i rett over et år nå og på den tiden har det vokst over 20cm. Jeg kan ikke heller si at håret mitt har blitt kjempe langt, men mye lengre og tykkere enn det var.


Jeg hadde en lang periode på mange år hvor håret mitt aldri ble lengre. Det var så irriterende og jeg skjønte vel aldri hvorfor, før jeg virkelig tenkte meg om og gjorde noe med det. Jeg leste mye rundt og fant mange forskjellige tips som skulle hjelpe, noen var jeg klar over fra før, men klarte ikke gjøre noe med og andre var helt nye for meg. Så jeg tenkte å dele de tipsene jeg følte har fungert best med dere.  

Før jeg begynte bestemte jeg meg for å klippe bort alt det slitte av håret mitt, noe som var i hvert fall 15cm. Det er nesten umulig å få håret til å vokse mye lengre hvis det er utrolig slitt, da vil det bare knekke av og du vil føle at du må klippe det ofte. Bildet over er tatt en liten stund før jeg klippet håret og bildet under er tatt kanskje tre uker etter jeg klippet det.

Ikke bruk varme på håret

Mitt første tips er å ikke bruke varme i håret. Før jeg begynte å spare pleide jeg å rette det nesten hver dag, jeg gjorde ikke det fordi jeg ville, men jeg følte jeg måtte. Håret mitt stod opp på merkelige steder og var veldig krusete rundt ansiktet, så det var veldig vanskelig å slutte å rette det. Men etter en stund med null varme i håret sluttet krusingene og ble mye bedre. På et år har jeg kun rettet/krøllet/fønet håret maks 5 ganger og det er noe jeg virkelig anbefaler alle som vil at håret skal vokse så fort som mulig på kortest mulig tid. Og hvis du absolutt MÅ bruke varme, så husk varmebeskyttelse!

Ikke klipp håret

Neste tips er å ikke klippe håret ofte. Jeg vet frisører pleier å si at man må klippe håret hver 3-4 uke, gjør du det vil håret aldri bli mye lengre enn det er, men så klart hvis du har veldig slitt hår bør du for all del klippe det bort før du begynner å spare. Jeg har klippet håret mitt maks 2-3cm på et år nå og det er omtrent ikke slitt i det hele tatt. Men det sier vel også seg selv at dersom du bruker varme og andre ting som sliter veldig på håret må du klippe det mye oftere også.

​Unngå farging mest mulig

Denne sier vel seg selv ganske bra, men tenkte å ta den med uansett da den er en av de viktigste. Aller helst bør du holde deg unna farging, men her er ikke jeg den flinkeste selv heller. Jeg har sluttet helt å bleke håret da det skader aller mest, men jeg føler fortsatt jeg må farge etterveksten en gang i måneden.. Skulle gjerne latt være, men jeg liker dessverre virkelig ikke min naturlige hårfarge. Jeg farger aldri mer enn etterveksten for å skade minst mulig.

HairCare/B-vitamin

Da jeg klippet håret mitt kort ville jeg ha det langt igjen med en gang så jeg leste veldig mange tips. Et jeg stadig kom over på mange blogger var HairCare, jeg tror omtrent alle av de bare hadde positive ting å si om de, så da bestemte jeg meg for å gi de en sjanse. Helt ærlig, de første månedene merket jeg ikke noe spesielt forskjell (noe det også står på pakken, det vil ta litt tid før de fungerer), etter kanskje 6 måneder på de merket jeg at håret vokste bittelitt fortere enn det hadde gjort tidligere, men ikke noe ekstremt. Jeg føler også at håret har blitt tykkere enn det var før, det er mulig det er disse pillene som har noe med det å gjøre, men jeg tror ikke det kun er de. Hadde jeg ikke fulgt de andre tipsene i tillegg, tror jeg ikke resultatet hadde vært nøyaktig det samme. Man må også ta disse pillene hver dag for at de skal fungere riktig. En ting jeg føler har blitt MYE bedre enn før etter at jeg startet på disse pillene, er neglene mine. De har blitt sterke og sluttet å splitte seg. Så selv om ikke resultatet av HairCare er ekstremt, så er det såpass bra at jeg fortsetter å bruke de.

Jeg har jo ikke fått disse sponset som de fleste andre bloggere har, jeg har betalt alt selv, så alt jeg skriver om de er min helt ærlige mening. Jeg tar også B-vitamin av og til (skulle tatt de daglig, men av en eller annen grunn mister jeg alltid boksen) som skal hjelpe mot håravfall. 

Ikke bruk hårstrikk

…for mye, spesielt ikke med jern på. Å ha f.eks stram hestehale hver dag vil slite mye på håret der hvor strikket sitter og håret blir dratt noe som gjør at hårstrå vil løsne. Må du bruke strikk, så pass på å variere hvor du setter det. En litt slakk flette er et mye bedre alternativ enn en hestehale.

Masser hodebunnen

Dette er et litt merkelig tips jeg så på youtube for en stund siden. Det gikk ut på at man skal massere hodebunnen oppned i fire minutter hver dag i en uke, men kun en uke i måneden. Man skal helst bruke olje når man gjør dette, men jeg brukte kun det når jeg skulle dusje etterpå. Jeg har testet dette kanskje fire ganger, og føler det hjelper litt, men ikke så mye som de mente det skulle fungere. Man får ikke flere cm lengre hår på en uke.

Børst håret så lite som mulig

Å børste håret vil gjøre at det splitter seg mer i bunnen og så klart også drar ut hårstrå. Derfor bør du børste det så lite som mulig, det er helt umulig for meg å slutte med det helt, haha. Men jeg børster det ikke vått lengre da det skader mest og ellers omtrent en gang om dagen. Det hjelper mye å sove med en slakk flette, da er det ikke så flokete om morgenen og man trenger ikke gjøre så mye med det. En naturbørste vil også skade håret mye mindre.

Skyll i kaldt vann

Etter du har dusjet og vasket håret, hjelper det å skylle håret i kaldt vann, det vil gjøre at skjellaget lukker seg og håret vil bli mindre splittet.

Vask håret så lite som mulig

Dette tipset syns jeg var veldig vanskelig å følge i begynnelsen, jeg pleide å vaske håret hver dag fordi jeg følte det ble fettete og ekkelt med en gang. Men jeg bestemte meg for  å slutte likevel og etter noen uker med å kun vaske håret 2-3 ganger i uken, blir det mye mindre fettete og jeg føler ikke lengre jeg har behov for å vaske det så ofte. Det er fullt mulig å vaske kroppen uten å vaske håret! Dersom du føler du MÅ vaske det hver dag, bør du unngå å bruke sjampo hver gang. Tørrsjampo kan også være et bedre alternativ, men alle de jeg har prøvd har gjort håret mitt hvitt, så jeg vil regne med dette fungerer bedre for blonde.

Spis sunt og drikk vann

Jeg tror helt på at dersom du vil at håret skal bli sterkere må det gjøres fra innsiden, noe som vil si at hva du spiser har noe med hvor bra kvaliteten på håret som vokser ut blir. Noen matvarer som skal hjelpe er: brokkoli, soyaprodukter, linser, spinat, grovt korn, gresskarkjerner, tran, fet fisk, valnøtter, bønner, ost, egg, kjøtt (en negativ ting med kjøtt for min del er at jeg føler det gjør huden min ganske uren), fisk, kesam, cottage cheese, yoghurt, linser, melk, kylling, egg, brokkoli og sist men ikke minst drikk nok vann!

Bildet under viser hvor langt håret mitt har vokst på et år, jeg føler i hvert fall det er ganske langt i og med at jeg før følte det aldri vokste i det hele tatt. Som jeg skrev over så har jeg klippet håret omtrent 2-3cm i løpet av dette året, så derfor stemmer ikke bildet fullstendig.

Håper dere likte tipsene og gjerne del dine beste tips i kommentarfeltet ♥

10 ting som irriterer meg


Folk som er alt for positive – hvis det er noe du VET ikke går eller at du ikke klarer, men de bare “kom igjen, det går bra, tenk positivt 😀 😀 :D”..

Kroppshår – svarte ekle hår som vokser overalt. 

Når jeg ikke er syk, men heller ikke frisk – denne tok jeg egentlig med fordi det er akkurat slik jeg føler meg nå, jeg har vært syk i over en uke, føler meg bedre nå, men blir sliten av ingenting og kjenner fortsatt lukten av sykdom, haha!

De som ikke respekterer andre – setter seg selv alltid først og bryr seg ikke om andre! Denne tror jeg må være den mest irriterende av de jeg har tatt med.

Når jeg er sykt trøtt, men har masse å gjøre – slitsomt, føler det alltid skjer!

De som ser på mobilen og ikke hører etter – så irriterende å måtte si ting 100 ganger før folk får det med seg, kun fordi de ser på mobilen i stedet på den som snakker.


Puter – av en eller annen grunn irriterer det meg skikkelig når det er en sånn kant nede på puta, jeg må liksom ha hodet helt i spissen og den harde kanten gjør at jeg ikke får sove.

Hår over alt – jeg føler jeg mister sykt mye hår, og det å se det ligge overalt i leiligheten og spesielt i senga er virkelig irriterende.

Folk som alltid ombestemmer seg – jeg er virkelig ikke flink til å ikke gjøre dette selv, men det irriterer sykt når andre gjør det, haha..

Når jeg har alt for mye å gjøre – da klarer jeg ikke få gjort noe..