Slik sminker jeg min ekstremt tørre hud

Noen av lenkene er affiliateslenker

MED SMINKE I ANSIKTET

Huden min har alltid vært VELDIG tørr, men aldri før de siste månedene vært uren og kvisete. Grunnen til at den plutselig ble slik var nok ikke sminken jeg brukte, men når den først ble slik, ble den ikke bedre av det jeg brukte. Så det første tipset mitt er å ikke bruke en billig foundation. Den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt har brukt det, er fordi det er den eneste jeg har funnet som passer hudfargen min fullstendig. Men det er virkelig ikke verdt det, for wow så mye styggere huden blir når jeg bruker en billig foundation type, en dag med det og det er ikke lenge før huden min ser ut som et vulkanutbrudd. Nå har ikke jeg prøvd alle typer av de billige, men de jeg har prøvd har dessverre ikke gitt et bra resultat i ettertid.

Nå er det ikke slik at jeg har noe i mot sminke som koster lite, absolutt ikke. Men akkurat når det gjelder billig foundation, har jeg bare virkelig ikke en god erfaring med. Når det kommer til mascara derimot har jeg faktisk best erfaring med de billige man får kjøpt på f. eks Cubus, samme med brow pomaden, den betalte jeg kun 40 kr for og elsker den virkelig.

UTEN SMINKE I ANSIKTET

Men nå til det innlegget virkelig handler om. Nemlig den sminken jeg faktisk bruker, som fungerer veldig bra min tørre hud. Jeg har prøvd veldig mange forskjellige produkter så lenge jeg kan huske, men til slutt har jeg endt opp med disse. Mange av disse er faktisk de eneste jeg har prøvd som ikke har gjort huden min enda verre. Så her er de:

Rituals Intense Moisture Serum – Dette er et veldig fuktighetsgivende serum, som jeg starter med å ta på i hele ansiktet og halsen, og deretter venter til den har absorbert før jeg påfører fuktighetskremen over. Sminken sitter utrolig mye bedre og tørker ikke ut, etter at jeg begynte med serum. Sliter du med tørr hud og ikke prøvd det, anbefaler jeg virkelig å gjøre det. Du kan kjøpe den HER.

La Roche-Posay Effaclar H – Denne ble jeg anbefalt av ei på apoteket, da jeg fikk enda tørrere hud av et produkt som skal tørke ut kviser. Og jeg må si jeg aldri har prøvd bedre fuktighetskrem før. Den gjør ikke huden mer uren, kun fukter den kjapt og utrolig bra. Den har virkelig blitt et absolutt must for meg. Det eneste negative jeg kan komme på med den, er størrelsen. Den er utrolig liten, og varer ikke så alt for lenge dersom du bruker den hver dag. HER finner du den.

Laura Mercier Crème Smooth Foundation – Denne foundationen har jeg brukt i et par år nå, og den er virkelig den som har fungert aller best på min ekstremt tørre hud. Den har veldig tjukk konsistens og dekker fullstendig. Tørker aldri ut. Noen ganger føler jeg den dekker litt for mye for min hverdags sminke, så da pleier jeg å blande den med litt av foundationen fra Chanel (under) og en dråpe med Oils Of Life Intensely Revitalising Facial Oil. Det er også den eneste “high end” foundationen for tørr hud jeg har prøvd som ikke er mer rosa i fargen. Huden min på kroppen er mer grønnaktig, mens hudfargen i ansiktet er rosa. Jeg liker best at sminken matcher kroppen/halsen og ikke ansiktet, derfor er det ganske vanskelig å finne en som faktisk dekker det rosa, og har nok “grønnskjær” om jeg kan si det 😛 Kjøpes HER.

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation – Dette er den siste foundationen jeg har kjøpt, og jeg liker den veldig godt. Også en av de som er mindre rosa i fargen, men den dekker ikke nok over “rosaheten” i ansiktet mitt, til at den ser helt bra ut for meg alene. Har du derimot ganske lik hudfarge i ansiktet som på halsen, og heller ikke trenger alt for mye dekke, vil nok denne alene fungere bra for deg. En annen jeg har likt veldig godt er DENNE fra Georgi Armani, men dessverre er fargen jeg har alt for mørkt til meg nå, så den må jeg vente med å bruke til sommeren. Du finner den fra Chanel HER.

Sensai Loose powder (translucent) – Dette er det aller beste setting pudderet jeg noen gang har prøvd. Veldig lett, legger seg ikke i linjene og tørker ikke ut huden, slik de fleste andre jeg har prøvd har gjort. Jeg liker også at det ikke har farge, slik at det ikke blir flekkete. ELSKER DET! Finnes HER.

Benefit Hoola Bronzer – Jeg har faktisk aldri funnet en kremete bronzer som har fungert bra for meg, noe jeg egentlig vil tro fungerer best for tørr hud?? Men denne fra Benefit er kjempebra selv om den er fast. Huden blir ikke orange og det ser heller ikke ut som noen har kastet en glitterbombe på meg, noe det fort kan se ut som med noen brozere, haha! HER er den.

Benefit High Beam og Makeup Mekka Glow Girl (pink champagne – 50kr!!!) – Jeg klarte ikke å velge kun en favoritt highlighter, så jeg endte opp med to. Begge er flytende, noe jeg føler ser best ut på meg, men forskjellen på de er nok fargen. High Beam er en del lyser i fargen, så denne bruker jeg mest på vinteren når huden er blekest, mens Glow Girl fungerer best på sommeren eller når jeg har på selvbruning. High Beam HER og Glow Girl HER.

 

Hva er dine sminkefavoritter? 

22 år er for gammelt for festing

Hola babes! Nå er det fredagskveld og helg igjen, og den skal som vanlig brukes på jobb. Jeg jobber hver eneste lørdag, så det blir som regel ikke tid til så mye annet gøy i helgene. Etter jobb på lørdager er jeg som regel for trøtt og sliten til å gjøre så mye, og fredager må jeg legge meg tidlig for å klare å stå opp til kl. 6 neste dag. Det høres kanskje utrolig kjedelig for noen? Bruke hver helg på jobb og slappe av. Helt ærlig frister det ikke å gå ut på byen, feste og drikke. Jeg tror jeg er litt ferdig med det, selv om jeg aldri egentlig har vært en person som har vært veldig mye ute. Men nå tror jeg rett og slett jeg føler meg for gammel. 22 år og for gammel. Haha!! Jeg forstår ikke at noen faktisk har så mye energi til å være ute og feste hver eneste helg, tror aldri jeg hadde klart det nå.

Hva pleier du å gjøre i helgene? Fester du ofte? ♥

LEGGE PÅ DEG? DU BURDE IKKE DET

Topp/Badedrakt HER. – Adlink

For en god stund siden, på den tiden da jeg begynte å spise mer og mer vegansk, så jeg også på en del videoer om det. Jeg husker spesielt jeg fulgte ei jente som pleide å komme med mange gode tips, råd, oppskrifter osv. Så en gang kommenterte jeg på en av videoene hennes, hvor jeg spurte om hun hadde noen tips til hvordan man kunne gå opp i vekt eller i det minste ikke gå ned, ved å spise vegansk. For det er jo ganske vanlig å gå ned i vekt når man bytter over til et plantebasert kosthold, men det var ikke noe jeg hadde lyst til. Vel, responsen jeg fikk på den kommentaren var ikke det jeg forventet meg. Nå snakker jeg ikke om det hun eventuelt svarte (det husker jeg ikke om hun gjorde en gang), men det andre folk skrev. Jeg fikk nemlig mange svar, av forskjellige mennesker og svarene var så og si helt like: Hvorfor vil du gå opp i vekt? Du burde ikke det. Du er tynn og det er slik en kropp skal være. På den tiden veide jeg også en del mindre enn det jeg gjør nå, jeg var vel akkurat på grensen til å være undervektig og beina på kroppen syntes nesten. Svarene jeg fikk på spørsmålet mitt fikk meg til å at det var noe galt med måten jeg tenkte på, at jo tynnere jeg er jo bedre. Jeg har aldri helt forstått det. Men alle er jo forskjellige.

Vel, dette ble et veldig forvirrende og halvt innlegg, det var virkelig ikke meningen. Men det blir vel slik når man bare skriver det som dukker opp i hodet, for så å ta en lang pause midt i hvor alt bare stopper opp. Slik er det bare noen dager. Nå skal jeg sette i gang med å vaske alle sminkekostene mine, det er ALT for lenge siden nå. Jeg har jo ikke brukt sminke på ca. en mnd. så da har jeg heller ikke tenkt så mye over det. Men det er virkelig på tide.

Håper alle har en fin kveld ♥

JEG ER LEI. DU MÅ FORANDRE DEG

Innlegg i samarbeid med Bygghjemme.no

Nå har jeg bare noen få måneder igjen av leiekontrakten på leiligheten min, så da er det nok en gang tid for å flytte. Jeg blir virkelig ikke lenge på hvert sted, etter hva jeg kan huske er det lengste jeg har “holdt ut” 1 år i samme leilighet, haha. Men siden jeg ikke har planer for fremtiden helt klare enda, tenkte jeg det var like greit å flytte hjem igjen for en liten stund. Jeg jobber uansett sommeren her, og etter min mening er det unødvendig å leie en leilighet i kort tid i den samme byen. Problemet er bare soverommet mitt der, det kan virkelig ikke bli mer ukoselig og upersonlig. Det er hverken seng eller sofa der, og møblene er som dere ser, bare plassert helt merkelig inntil veggen. Jeg kan heller virkelig ikke fordra den hvit-gule fargen som er på veggen nå, den prikkete brunfargen på listene og taket. Hele blandingen minner meg alltid om sjokoladekjeks og is. Jeg er bare såå lei av det og hater å tilbringe tid der inne. Derfor tenkte jeg at dersom jeg skal bo på det rommet i en tid fremover, må det gjøres endringer. Jeg tenker å male taket enten hvitt eller bare ta på en form for lakk, slik at det blir en del lysere, og brunfargen dempes. Det frister også en god del å bytte ut listene og døren, men det er mulig det får holde med et par malingsstrøk. Men den morsomste delen blir nok å endre veggene. De har ikke vært endret siden jeg var 6 år nå, så det er virkelig på tide. Dersom det er mulig vil jeg få fjernet veggen av “planker” og gjøre den helt jevn, det tror jeg vil se mye ryddigere ut og det gjør det også mulig å få på en kul tapet.

Det å ha alt helt fullstendig hvitt er noe jeg har blitt ganske lei av, etter at de siste 4 leilighetene mine var nettopp det. Er det flere enn meg som også er lei av det? Føler kanskje det er en trend som aldri går helt over og alle fortsatt elsker. Jeg husker for noen år siden at jeg syns det var skikkelig fint, det så jo så rent ut. Men alltid så fikk jeg høre av eldre personer (60+) at det minnet om sykehus og hadde ingen karakter. Nå ser jeg det også. Altså, jeg syns fortsatt hvitt er kjempefint, men ikke når absolutt alt er det. Så jeg har lekt litt med tanken på å velge en fullstendig crazy farge, eller kanskje et morsomt mønster, men det jeg har tenkt på aller lengst er å tapetsere den ene veggen (eller alle?) i en mørk farge (enten sort, mørk blå eller mørk grå). Det syns jeg gir en skikkelig koselig stemning og det gjør at møblene foran ser ekstra fine ut. 

1. HER. 2. HER. 3. HER. 4. HER. 5. HER. 6. HER

Disse er noen av tapetene jeg har sett på som jeg tenkte ville passe godt på rommet, men jeg har enda ikke helt klart å bestemme meg for hva jeg tørr å gå for. Jeg tror det heller aller mest mot en av de mørke fargene. Eller blir det for kjedelig? Bygghjemme har jo så mange fine å velge mellom og så ubesluttsom som jeg er, skulle jeg virkelig ønske jeg kunne valgt alle, for så at de byttet av seg selv etter en uke. Hadde ikke det vært greit?

Hvilken farge har du på veggene? Hadde du turt å gå for et “crazy” mønster? Hva syns du jeg bør velge? ♥

Jeg kjøper bikinier på Ebay

2 av de jeg har bestilt. (Bildene er tatt fra Ebay, som sikkert igjen er tatt fra et annet sted..)

Gjett hva?? Jeg bestilte akkurat ekstremt billige bikinier og badedrakter fra Ebay, haha! Jeg må si jeg ikke akkurat har store forhåpninger til de, men det er jo gøy å se. Den billigste kostet rundt 40kr, og det er jo virkelig ikke mye for en bikini. Tidligere har jeg kjøpt en utrolig billig badedrakt fra Wish og den er i grunnen veldig bra, men jeg har også prøvd Victoria’s Secret lignende bikinier fra Ebay og de var rett og slett grusomme. Så jeg må si jeg hadde blitt veldig glad dersom de faktisk ville ende opp med å være fine, eller i det minste brukbare. Veldig ofte lyver jo bildene på slike sider, derfor tenker jeg muligens å lage en video hvor jeg viser de, slik at dere også kan se hvordan de faktisk ser ut. 

Noen her som har bestilt bikinier fra Ebay før?

Hair Change

Hej babes! Nå har jeg akkurat kommet fra frisøren, og har som dere ser (hvis ikke, er bildet over til venstre før og det til høyre etter) farget håret en god del lysere. Det er faktisk andre gang, jeg var nemlig hos frisøren tidligere denne uken for å bli kvitt den svarte delen av håret mitt, samt gjøre fargen mye kaldere. Men jeg endte opp med å bli nesten blond, eller mørkt med veldig blonde striper. Noe jeg ikke var helt komfortabel med, så jeg gikk tilbake for å korrigere det litt mørkere. Nå er jeg kjempefornøyd! Ansiktet mitt er foresten fortsatt opphovnet eller hva jeg skal kalle det, derfor er den ene delen dekket av håret på etter bildet. Håper virkelig det snart forsvinner.

 

Hva er dine planer for dagen i dag? 

5 BUTIKKANSATTE JEG IKKE TAKLER

1. Vennegjengen

Jeg syns definitivt ikke det er proft av ansatte å stå samlet i en gjeng og kun snakke med hverandre. Fullstendig ignorere kundene. Det har skjedd såå mange ganger at jeg kommer inn i en butikk og føler at ingen legger merke til meg. Noe som i og for seg egentlig går greit for meg. Helt til jeg enten trenger hjelp eller skal betale, og fortsatt er det ingen som ser meg, for de er så opptatt med hverandre at de ikke legger merke til annet.

2. Forfølgeren

De ansatte som følger etter meg hvor enn jeg går, ser på alt jeg handler og gjør. De spør stadig om jeg trenger hjelp, og kommer hele tiden med egne forslag til hva jeg burde kjøpe. Altså, det er bra at de ansatte vil hjelpe og så klart vil de jo også selge, men er de for oppå meg blir jeg bare lei og går ut derfra så fort jeg kan. Jeg syns det holder med at de spør enten når du som kunde kommer inn i butikken, eller en gang senere. 

3. Spør i prøverommet

Er det et sted jeg virkelig vil være alene når jeg shopper (klær), så er det i prøverommet. Jeg kan virkelig ikke fordra når det kommer noen bort og banker på for å spørre om det går bra, om de kan se osv. når jeg står der halvt naken, med klær som mange ganger ikke ser veldig bra ut på, haha. Dette har ikke skjedd så alt for mange ganger her i Norge, men noen. Det virker derimot som det er veldig vanlig i USA, der tror jeg det skjedde hver gang jeg skulle prøve noe. 

4. Uærlig selger

En virkelig irriterende ting med noen butikkansatte er de som ikke sier sannheten. Altså du har på deg noe, du ser helt tydelig at det ikke er fint og ikke passer deg, men likevel kommer de bort for å prøve og overbevise deg om hvor fint det ser ut, kun for å selge.

5. Den som ikke sier hei

Er det bare meg som syns det kan bli litt kleint når man kommer til kassen for å betale, og så sier den ansatte ingenting? Bare ser merkelig på deg, mens hun/han gjør jobben sin. Vel, det syns i hvert fall jeg. 
 

Har du noen å legge til? 😛

100% Vegan

 


1/2 Avokado. Spinat (en god del). 1 appelsin. 1 banan. 1 Pære. En liten bit med ingefær. 1/2 sitron. 2 pk. fryst frukt og grønnsaker. 3 ss. Havrekli.

I går hadde jeg et mål med dagen, nemlig å spise 100% vegansk. Jeg spiser jo til vanlig så og si ikke kjøtt og lite meieriprodukter, men den siste tiden spesielt når jeg har vært på besøk hos mamma, har jeg ikke spist like bra. Og som jeg har skrevet tidligere, har jeg slitt en del med huden de siste månedene (nå også en grusom betennelse i ansiktet). Noe jeg aldri har gjort før, og det irriterer meg fryktelig. Så nå er jeg på dag to med 100% sunt vegansk kosthold. Det betyr også ingen sjokolade og mindre sukker, ææh. But I love it! Jeg har nå laget smoothien over til frokost i to dager, og den er utrolig nok veldig god. Jeg blir overraskende mett av den også, etter 3 glass da. Haha! Jeg er jo vandt til å spise heavy middags-frokoster, så det skal litt til for at jeg føler meg mett av en smoothie, eller for den sags skyld også brødmat.

Hva pleier du å spise til frokost?

FÅ TOPPKARAKTER PÅ EKSAMEN EN UKE FØR

Har du eksamen om kort tid, men enda ikke begynt å øve? Kanskje ikke en gang orket gå i en eneste en forelesning i faget i år? Eller bare ikke fulgt med i timen? Jeg må si jeg kjenner meg så alt for godt igjen i det. Jeg studerer jo ikke i år, men i fjor og årene før gjorde jeg. Og jeg må si jeg var ikke akkurat den beste studenten når det kom til å møte opp og lese jevnlig. Faktisk hadde jeg et par fag hvor jeg kun møtte opp den aller første forelesningen og deretter aldri igjen før eksamen, jeg leste heller ikke gjennom året. Men likevel har jeg flere ganger klart å få toppkarakterer som A og B i de fagene. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele mine tips med dere, dersom kanskje noen er i lik situasjon som jeg var for en stund siden.

Jeg anbefaler så klart å jobbe jevnt med faget, slik at du alltid henger med. Det vil gjøre det enklere når eksamen kommer og du vil slippe det ekstreme stresset rett før, i mange tilfeller er det nok også større sjanse for at du husker det du lærer i lengre tid. Men dersom du leser dette nå, er det vel en stor sjanse for at det er alt for seint, og ikke så mye annet å gjøre enn å prøve å lære det du må på den korte tiden som er igjen. En ting du definitivt ikke må gjøre er å gi opp, det er alltid håp selv om du tror du ikke kan en eneste ting i faget.

1. Samarbeid med medstudenter

I mange tilfeller (i hvert fall mine) får man vite på forhånd noen emner/spørsmål det er stor sjanse for å få på eksamen. Jeg husker i hvert fall at vi pleide å få kanskje 50-100 spørsmål før eksamen og så fikk vi kanskje 5-15 av disse på selve eksamen. Derfor er det veldig viktig å faktisk svare på disse spørsmålene, men med dårlig tid kan det bli vanskelig å både svare på de og også pugge de. I min klasse pleide vi ofte å svare på et til to spørsmål hver og så dele svarene med hverandre, da sparte vi mye tid når det kom til selve øvingen. Jeg vet at man lærer mye mer ved å faktisk svare selv, men når tiden er veldig kort ender det bare med at svarene blir halve og dårlige likevel. Ved å kun svare på et par spørsmål vil du/dere svare mye mer detaljert. 

2. Les alt en gang

Først, dersom du har alt på pcen, anbefaler jeg å skrive det ut i ark form. Les igjennom absolutt alt du/dere har skrevet en gang, mens du markerer det viktigste med en farget tusj. Mest sannsynlig vil det ta kanskje lang tid bare å lese igjennom alt en gang hvis det er mye, så begynn med kun en gang før du går til neste punkt.

3. Skriv ned alt

Etter du har lest alle svarene en gang, bør du skrive de ned forhånd i en bok (det bør være i en bok, men er tiden alt for kort kan pc være et alternativ). Dette gjør det mye enklere å huske hva du faktisk har lest.

4. Forkort alt, slik at du kun har det viktigste i hvert spørsmål/emne igjen

Skriv så ned kun det aller viktigste, slik at du i hvert fall har halvert den opprinnelige teksten (helst mer). Muligens kun skriv punkter/stikkord med en liten beskrivelse bak.

5. Les det siste du har skrevet

I siste punkt skal du kun lese igjennom den siste “teksten” du har skrevet, altså det du har kortet ned. Har du ekstra tid igjen, kan det være lurt å spørre en annen person om de kan stille deg alle spørsmålene, slik at du svarer de høyt.

EKSTRA: Har eksamen som går ut på å pugge vanskelige ord og beskrive hva det er? I stedet for å kun pugge ordet som det er, vil det være enklere å huske dersom du finner et ord/setning du forbinder det med og ser det for deg som en tegning eller film. Okei, det var dårlig forklart, så jeg fant en video som forklarer mye bedre enn meg. De har også flere videoer som kan være til stor hjelp.

Disse metodene vil så klart også ta tid, men har du noen dager så skal det gå bra. Sett av hele dager og ikke planlegg andre ting. Bare husk å spise og drikke bra, ta små pauser når du føler du ikke klarer å fokusere lengre, da kan du f.eks trene litt eller gå en tur ut. Jeg anbefaler ikke å ta pause når du føler du er godt inne i det du gjør, når jeg har gjort det ender det bare med at jeg faller fullstendig av og ikke klarer å komme inn i det igjen. Sett mobilen i flymodus, og legg både den og pcen inn i et annet rom. Oog ikke ha tven på i bakgrunnen. Så nå er det vel bare en ting til å si: LYKKE TIL! 

Stressed over nothing

Til tider blir jeg bare så irritert over meg selv. Jeg sitter og prøver å få gjort ting, men hjernen henger bare ikke med. Jeg føler meg stresset over absolutt ingenting, eller kanskje alt. Ting som ikke har noen betydning eller ikke har hendt enda, og muligens aldri kommer til å skje heller. Jeg vil gjøre så mye, alt for mye og på en gang. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på at det skal skje, så jeg pusher alt sammen for hardt i kort tid, noe som alltid kun ender i at alt stopper opp igjen. Det gjør meg så frustrert, jeg får ikke gjort noe som helst. Nå skal jeg sove, og i morgen skal jeg stå opp, slappe av og kun fokusere på en ting av gangen. God natt ♥